Dostlar selamlar,
Yazılım işi yapıyoruz, hiç yoksa 2-3 günde bir, bir adet projeyi birden fazla kişi yolluyor bana teklif almak için. Kardeşim kime cevap vereceğim diyorum. Bir bakıyorum yazılımla alakası olmayan adam da atmış bana dosyayı. İşi müşterisinden "yazılımcı" sıfatı ile alıp bana paslıyor. Sanırım arada komisyon alıyor bu şekilde. Bu konuda forumda bu işin bir cezası olacak mı, veya ne düşünüyorsunuz? Muhtemelen her sektörde var ama adamların yaptığı gerçekten bir süre sonra zorunuza gidiyor. Bu işin bire bir forumda dönmesi çok saçma. Herkes kişisel üyeliği ile ticaret yapıyor fakat birileri sizin sırtınızdan ticaret döndürmeye çalışıyor aynı forumdaki üyeye...
Üstadım normal bir şey bence neden derseniz adamlar yurtdışında bile bu şekilde yapıyorlar

yanlış hatırlamıyorsam boeing'in yazılımcısı da hintlilere mi yazdırmıştı kendi yazması gereken kodları sonuç olarak bu olacak hep ben bi onlukla rahat 15 kişiyi böyle geri çevirdim projelere bakıyorsun proje diyor ki ben başkasının projesiyim zaten asıl fiyatını verince hemen kalsın diyorlar artık alıştım

bence sizde böylelerine yazmayın çünkü böyle bir arkadaş da denk geldim bende exe'yi decompile ile analiz edecektim bir baktım benim botum

adam hiç bir şey değiştirmeden satmış he bu srada ben botu 750 tl yaptımtım oda 1.500 tl ye satmış
tabiki bunu arkadaşa anlatınca ilgili kişi ile iletişimi kesdi ben şayet bu tür hiç bir şey yapmadan al sat yapanları engelliyorum.