Düzensizlikten şikayet edip en başta siz okula telefon götürerek düzensizlik yaratıyorsunuz. Değişim her zaman önce kendinden başlar sonra etrafına yayılır hocam.
benim işim yazılım günde 10+ müşterim arıyor bunlara müsait zamanda cevap vermem gerekiyor ne demek istediğimi az çok anladın sen
bizim zamanımızda cep telefonu bu kadar yaygın olmadığı için yorum yapamıyorum ama kılık kıyafetten bile disiplin suçu alıyorduk.
keşke hala uygulansa o kural diyorum ve susuyorum.
uygulanıyor zaten fazlasıyla için rahat olabilir
Okulda konulan her yasağın belli bir dayanağı vardır zaten yasakların neredeyse tümü daha önceden edinilen kötü tecrübeler baz alınarak konulmuştur. Okulda edinilen disiplin insan hayatının geri kalanına etki eder. Bunlara yasak gözüyle bakmayın bunlar disiplin kuralıdır. Kılık kıyafet konusuna gelecek olursak okul eğitim yeridir ve özellikle liseye giden gençler dikkat çekmek için diğerlerinden her zaman farklı olmak ister. Ayakkabısı, pantolonu, ceketi, gömleği artık ne giyiyorsa her zaman farklılık yaratma çabasında olduğu için normalden daha fazla efor sarf eder dış görünüşüne. Buna insani açıdan bakmak gerekiyor her gün farklı bir kıyafetle gelen bir öğrenci ile 5 gün aynı kıyafeti giymek durumunda kalan öğrenci arasında oluşabilecek statü farklarını düşünün.
Bizim zamanımızda okulda sivil gezmek, telefon yasaktı. Sürekli söylenirdik neden yasak diye fakat şimdi daha net anlıyorum neden yasak olduğunu.
bunu bize felsefe hocası söylüyordu, sizdemi felsefe hocasınız?
lütfen mantıklı düşünelim 10 20 kişi için tüm okul neden yanıyor karşınında yapacak bişeyi yok ama herkesde böyle istiyor dediğim gibi çoğu okulda serbest.