Yaklaşık 20 yıldır ortamlarının böyle olduğunu biliyorduk zaten, şaşıran niye şaşırıyor onu anlamıyorum. Bende x bir partide görevliyim bundan 10 sene kadar önce bizim ilçenin 2 bin tl bilişim bütçesi vardı bu malumların sadece bir ilçenin sadece bilişim bütçesi 1,2 milyon tl idi ve rekabet etmeye çalışıyorduk. Biz toplantılara seminerlere vs. kendi paramızdan harcayarak giderdik, malum güruh toplantıya katılım bedeli altında para alırdı. Bizim partililer başının çaresine bakarken malum çoğunluğa kendi partisinden iş lazımsa iş, burs lazımsa burs, yardım lazım değilse bile yardım gönderilirdi, en kral mekanlarda yer içer üzerine para alırlardı. Biz sırayla ve gönüllülük esasına göre muhtarlıkta seçmen listelerini kontrol ederken malum parti bankosunu atar bayrakları ile donatırdı, sıcak sulu yemekleri ayaklarına gelirdi ve sonradan öğrendik ki orada durmaları karşılığında birde günlük harçlık alıyorlarmış, biz gönüllü yani beleş, sırf bu ülke daha iyi şartlarda yönetilsin diye, sırf paraya doymuş birileri gitsin diye sabah 05.00 de seçim günü okul önünde olurduk, mesai 02.00 de ya ilçe başkanlığında, ya ilçe ysk da son bulurdu, biz yürüyerek eve dönerken kornalar ve bayrakları ile dombra çalarak yanımızdan geçerlerdi, biz ise o bayrak sallayanlar daha iyi şartlarda daha iyi bir ülkede yaşasınlar diye 21 saat neredeyse tamamı ayakta mesai yapardık, üstelik yine tamamen gönüllü.

Daha anlatmayayım özellikle yeme içme mevzularını Ramazan Ramazan ayıp olur, seçim günleri biz gönüllü olarak kendi paramızla harcama yaparken malum tarafın parası ile orada bulunan çalışanları tüm sandıklarda kendi görevlilerine gak dediklerinde çay guk dediklerinde su götürürlerdi, yemek menülerine gerçekten girmeyeyim. Televizyon kanalları ve gazeteler neredeyse tamamen bir kesime propaganda aracı olmuş durumda, seçimlerde de kesinlikle adil bir yarış olmuyor, birileri 3-0 önde başlıyor zaten, biz o skoru 3-2 yapana kadar maç bitiyor, taraflar 3-3 olduğunda tam muhalefet atak yaptığı esnada ise hiçbir şey olmasa bile bir şey oluyor, seçim iptal ediyor. Malum partiye üyeysen her şekilde hayatın kurtuluyor, bir şekilde iş buluyorlar yardım ödenek koli bir şeyler ayarlıyorlar, yalan yok birbirlerini koruyup kolluyorlar. Umarım çok yakın zamanda birbirini kollayanlar değil, tüm ülkeyi kollayanlar yönetime gelecektir.