Herkese selamlar,
3 - 4 gün önce bana whatsaAp üzerinden mesaj geldi, öncelikle firma adı vs belirtmeyeceğim.
Firma dünya çapında tanınmış bir firma ve Tv kanallarında (kaliteli tv kanallarında gündüz ve akşam kuşak programlarında dematoloji ürünleri reklamları yaparak satış yapmaktalarmış)
İlk önce bana insan kaynakları yazdı, ardından yönetici ile görüştüm, ardından muhasebeci ve ardından serbest muhasebeci mali müşavir yazdı. Son yazan şahıs benden kimlik fotoğrafı ve ikamet belgesi istedi. Kimlik fotoğrafını neden istediğini sorduğumda ekipmanlarınız yönlendirilecek teyid amaçlı dediler.
çalışma saati olarak çok az maaş olarak dolgun olduğu için ve kimlik fotoğrafı istemeleri beni şüphelendirdi ve hemen firmayı araştırmaya başladım. Sosyal medya üzerinden irtibata geçme sebebim, böyle bir büyük firmaya iş teklifi yapmadan size iş teklifi sunmayacağını bildiğim için.
1 gün dönüş yaptılar, bu iş ilanının gerçek olmadığını belirttiler.
Ülkemiz malum yaşanan krizlerden dolayı bu tarz işlere ve böyle bir iş teklifi geldiğinde hemen çalışmak veya ek gelir elde etmek istiyoruz. Fakat dikkatli olmakta fayda var arkadaşlar. Böyle bir mesaj alırsanız. Dikkatli olun!
Bu şahıslar insanları dolandırmaması için sizce nereye bildirmeliyim?