Forumda herkese bu üslupla cevap verirseniz kısa sürede banlanırsınız. Cevap verirken önce üslubunuzu bozmamayı öğrenin.
2016 yılından beri kripto paralarla ilgileniyorum. Teknik analiz kısa vadede büyük bir yalan. Kripto paralarda x şahsının bir tweeti bile piyasayı altüst edebiliyor. Bunu teknik analizle açıklayamazsınız. Kripto para yatırımcıların en fazla %1'i uzun vadecidir. Bunun da çoğu spotta sabırla bekleyen kesim.
Vadeli işlemlerde 2x pozisyon açıp da likit olanı gördüm. Tekrar ediyorum vadeli işlemler en büyük kumardır. İnsanın doğasında aç gözlülük var, daha fazla kazanma isteğinin önüne alacağınız hiçbir eğitimle geçemezsiniz. Öğrenilecek bir kavram değil çünkü. Açtığınız işlemlerden yalnızca birinde terse kalsanız tüm varlığınızı kaybedebilirsiniz. Stop loss'tan bahsediyorsunuz ama her defasında stop emriniz gerçekleşebilir.
Vakit bulup cevap verdim. Sonraki mesajınıza dönüş yapmayacağım.
Yaklaşık 6 yıldır kripto paralarla uğraştığını söyleyip teknik analizin kısa vadede yalan olduğunu söylüyorsan liq olmak sana müstehaktır kusura bakma. Kısa vade dediğin 15 dakikada -1 günde %20-%40 kazanç mı bekliyorsun ? En basitinden Fibonacci seviyeleri TP olarak bir çok majör altta çalışıyor. Bullish yapılar, Bearish yapılar bunların farkını biliyor musun ? Her parite sen istiyorsun sen inanıyorsun diye yükselmez. Spot olsun , vadeli olsun bir işleme gireceksen uygun yapıyı beklemen gerek. Nerde işleme gireceğini bilmezsen balıklama atlarsan elinde kalma olasılığı zaten çok yüksek. Sabrın yoksa , aç gözlüysen kar alıp işlemden çıkmıyorsan zaten kaybetmeye mahkumsun. Stop gereksiz gibi konuşmuşsun 3000$ liq etmişsin. %20 kayıpta stop olsaydı elinde 2400$ kalacaktı. Ama sen piyasa ile inatlaşmışsın stop koymamışsın liq olana kadar ekrana bakmışsın. Sonra vadeli kumar.. Aynen kumar hocam. Size kumar kesinlikle