yok hocam öyle birşey hem çürük alıp ta hem maaş almak askerde operasyonda vs yaralanıp gazi olursa anca öyle olabilir askerlik yıllarımda bir çok kişi çürük aldı hiç öyle bir şeye denk gelmedim
Askere gidip hastalığı olduğu orada anlaşılırsa da bu sefer tedavi veya (artık tedavi beklenmiyordu) elverişli değildir diyerek askerliğini sonlandırıyorlar.
Yani askeriye içinde bir kaza sebebi vs. yoksa, doğal yollarla oluşan rahatsızlıksa maaş vs. yine ödenmez.
Haa adamın kolu kopar ya da bir iş gelir başına, elverişsizdir diye yollarlar o zaman da belli aşamalarla maaşa bağlanır elbette.
Ama değişmediyse kural böyle, askerlik şubesinde normal siviller var uzun zamandır. Numarasını arayıp direk rahatsızlık sonrası elverişsizdir verildi.
Maaş alma hakkım var mı diye şubeye gitmeden de sorabilirsiniz. Veya cimer üzerinden sorunuzu yollarsanız 1 haftaya net cevap ile dönüş yaparlar.
Tamamen sivil yani, kararlara mühür basan albay vardı sanırım ayrı bir odada o da, onun dışında herkes sivil zaten, sorulara cevap veriyorlar.
1 ay gittiği için geriden gelir maaş , 1 ay sonrası cürük aldıysa o 1 ay askerde durdugu süre kadarı yatar
Yorumlar için teşekkürler kafamdaki soru işareti gitmiş oldu