PPuNisHeRR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhabalar, windows bilgisayarımı satıp apple öğrenci indirimiyle macbook air m1 8gb ram 256 gb disk kapasiteli bir bilgisayar almayı düşünüyorum. 8gb ram ile 16 gb ram arasında tam 4.000 tl para var.Çok araştırdım macbook pro ve air arasında çok az bir performans farkı var. Render almayacağım Mobil uygulama geliştreceğim için 8 gb ram yeterlimidir. 4 k tl ye klavye mouse ve monitor almak dahamı mantıklı Olur. Yoksa 16 gb ram 256 gb diskli m1 işlemcili macbook air e 18 k tl paramı vermek mantıklı olur ? Mac kullanıcıları bu konuda beni bilgilendirebilir mi ? Hem benim gibi bu ikilem arasında kalan arkadaşlarda olabilir onlarda bilgilenmiş olurlar.
İyi akşamlar, bir mobil uygulama geliştirirken en çok ram tüketen şey, test ettiğiniz emulator cihazlardır. Kullandığınız appin büyüklüğüne göre ram tüketimi değişir. Eğer tek emulator ile çalışırsanız 8 gb ram yeterli olur. Bende m1 model bir macbook var 2-3 tane emulatoru çalıştırıp testlerimi yapabiliyorum. Macbook pro ve air arasındaki fark o parayı ödemeye değmez. O fark yerine ram ve hafıza ile ilgili artırımlar yapabilirsiniz.