Merhaba, 21.05.2020 tarihinde Turkcell Superonline ile 24 aylık bir taahhüt sözleşmesi imzaladık. 1 yıl kadar kullandıktan sonra kullanmayı bıraktım, yaklaşık 1 yıldır da kullanmıyorum. Ev taşıma bilmem ne derken eşek kafam iptal etmedim, ki etseydim de büyük ihtimalle taahhüt bozma ücreti vs. isteyeceklerdi her neyse, sabah hukuk bürosundan mesaj gelmiş hakkınızda icra takibi başlatıldı diye, aradım kendilerini ve superonline'a 1700, hukuk bürosuna 1000, toplamda 2700 TL borç çıkardılar. Soruma gelecek olursak;
1 yılı geçen taahhütlerde şöyle bir madde var hukuksal olarak geçerli:
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu hususu özel ve ayrıntılı olarak düzenlemiş durumda. Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

2 yıllık bir sözleşme imzalattılar, 22-23 aydır aktif internet ve ben ilk 12 ayını kullandım yaklaşık, kağıt üstünde 11 ay kadardır da kullanıyorum. Bu durumda ne yapabilirim mecburen ödemem gerekir mi yoksa bu kanun bana bir şey kazandırır mı?

Ek olarak, üstüme hiçbir şey yok, Adana'da ailemin kirada oturduğu ev için haciz işlemlerini başlatacağız diyor avukat, ne ev ne eşyalar benim üstüme ev zaten kira, bu evi nasıl haciz edebiliyorlar? İkametgahımın olduğu adres. Ben 850 tl kredi ile faturalarını ödeyen 1 ay boyunca kalan parayla geçinmeye çalışan bir üniversite öğrencisiyim, yani bunu ödemem gerçekten imkansız 2700 tl benim için çok büyük bir sayı. O kadar çaresiz kaldım ki kafayı yiyeceğim gerçekten.
Bilenlerin bilgilerini bilmeyenlerin yorumlarını bekliyorum lütfen.
Teşekkürler şimdiden her cevap için.