Her zamı neden eleştiriyoruz biliyor musun?

Çünkü sen mazota zam yaparsan bundan çiftçi de etkilenir, çiftçi etkilenirse sebze/meyve fiyatları da etkilenir, un da etkilenir, şeker de etkilenir, ekmek de etkilenir..
Sen mazota zam yaparsan alışveriş yaptığın giyim firması da etkilenir, çocuğunu okula gönderdiğin servisin fiyatı da etkilenir, dolmuş, otobüs, taksi, metro da etkilenir.

Sadece iki örnek verdim. Bir insanın veya ailenin temel ihtiyaçları. Beslenme ve ulaşım. Ben hergün ekmek almak zorundayım, ben yemek yemek zorundayım, ben işime gitmek zorundayım. Ben barınmak zorundayım. Bunları karşılamak için yaşıyoruz. Neden peki? Neden bir insanın hobisi olmasın, neden ben akşam çocuklarımı çıkardığımda çocuğum pamuk şeker istediğinde ona 20 TL veriyorum, neden eşim bir pantolon almak istediğinde ben bu pantolona 200 TL vermek zorunda kalıyorum, şurda Balıkesir'den İzmir'e gitmek için bindiğim otobüs biletinin fiyatı kişi başı 115 TL neden peki. Ha sen dersen ki ben ot gibi yaşarım, ailemi de hiç sosyal hayata adapte edemem, hiçbir yere çıkmam, sadece maaşımı alırım, marketten yiyeceğimi alırım, eve gider tv izler sonra da bu döngüyü önümüzdeki 40 sene daha yapmayı planlarım. Buyur kardeş sen yaşa. Memnunsan sen seçim zamanı ona göre davran. Ama emin ol artık tencere de boş. Senin gibi düşünen çok kişi kalmadı.