Size bir hikaye anlatayım bu yaşanmış gerçek bir hikaye.
Bundan belki 14-15 sene önce adamın biri dükkan açıyor. Gel zaman git zaman yanına eleman alıyor. O elemanla her işi yapıyorlar gece gündüz demeden. İşletme büyüyor büyüyor yaklaşık 500 kişinin çalıştığı bir fabrika oluyor. Bu yanındaki adamda fabrika müdürü oluyor.
Neyse detaylı bilmiyorum ama ne olduysa bir şey yanlış yapılmış sanırım, patron herkesi topluyor ve müdürü hakaretler içinde, herkesin gözü önünde aşağılayıp kovuyor.
O yüzden hiç kimseye kendi işiniz gibi çalışmayın. Emek, taviz vermeyin. Sizden istenilen neyse onu yapın, fazlasını değil. Çünkü bir hata da siliyorlar sizi.
Aslında şuanki çalıştığım yerde aynı o şekilde çalışıyorum
Kendi işimmiş gibi davranıyorum akşam eve gittiğimde bir hata olunca onu düşünüyorum yarın ne yapsak acaba diye sorun olunca patronun haberi olmadan gecenin bir yarısı işe gidiyorum sonuç ne oldu ara sıra iki tezgah bakıyorduk eleman gelmiyor bazen rahatsız oluyor vs
Sonunda o şekilde çalişmak istemedik ve suçlu olmuşuz gibi oldu o günden sonra anladım nasıl davranılacağını çalışma şartları mı değişiyor çıkıyoruz bize uymuyor kabul etmiyoruz diye ya eski haline dönüyor yada işte çıkartsın hep eski haline dönüyor yinede hep bir tık fazlasını bekliyolar ama hiç bir zaman bir tık fazlasını vermiyolar