kimse kusura bakmasın tamam gelenektir islamdır, oruçtur ama kimse kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. gelenek ise islama göre bir gelenek değil, doğru hatırlıyorsam osmanlıdan kalma bir gelenek yani islamla zerre alakası olmayan bir gelenektir. müslüman bireyde oruç tutuyor, tutmuyor da. ki ülke'de sadece müslümanlar yaşamıyor da. Türkiye cumhuriyeti müslümanların ağırlıklı yaşadığı bir ülkedir. bunları baz alarak yorum yapan kimse yok neredeyse. herkes islam gözüyle bakıyor, arkadaş bende müslümanım, bende oruç tutuyorum ama neden sizinle aynı görüşte olamıyorum ? ramazan davulu geleneği, geleneğinin dışına çıktı artık, zerre alakası olmayan bir zerseniş ile devam ediyor ve iş tamamen ticarete ve paraya odaklanmış bir sektör haline geldi.

insanlara siyasal islamı dna'larına kadar empoze edilmiş ve ne görüş ne öneri ne bir şey söylense söylensin, nefret, suç ve saygısızlıkla cevap veriliyor.

konuya yorum yazanların çoğunluğu nefret, dalga, alaycı yorumlarda bulunuyor ve bu bile kötü bir şey. söylenen şey sizin dininize, inancınıza saygısızlık yapmıyor, zedelemiyor da.

işte bu yüzden diyorum bu ülke'de, din ve siyaset ile ilgili fikir, öneri, tavsiye, muhabbet vs edilmemelidir. ne olursa olsun insanlar görüşlerinize 0.000001 gr saygı bile duymuyor.