Birazda şöyle düşünün. Burada iş yaptıracak bir kimse sadece o işle uğraşmıyor. Ben kendi açımdan değerlendirecek olursam telefonum günde en az 20 farklı kişi tarafından defalarca aranıyor. Burada bir konu açtığımda belki 10 belki 15 kişiden mesaj geliyor ve biriyle konuşmam için en az 20 saniye beklemem gerekiyor. İçlerinden bir kişiye olumlu döndüysem zaten onunla bir kaç mesajlaşma daha yapıyorum. Herkese cevap verebilmem için 3-4 dakika kadar mesaj kutusundan çıkmamam gerekiyor. Beni malesef böyle bir boş zamanım yok o sırada diğer müşteri ve işlerimle ilgilenmem gerekiyor.
Ben bu sorunu kendimce konu altına "Yoğunluktan dolayı olumsuz olan arkadaşlar dönüş yapamayabilirim. Şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim" diyerek bir not düşüyorum.
Sizde bu seviyeye geldiğiniz zaman empati yapmasını öğreneceksiniz. Şu an yaptığınız empati sadece kendi açınızdan, tecrübenizin yettiği kadar bir empati.
Ek olarak dönüş yapmadığım birinden ikinci bir mesaj geldiğinde asla geri dönüş yapmıyorum.