2 sene önceki İzmir depremini hatırlarsınız.
İzmir Alsancak - Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki gelinlik mağazamızın bulunduğu apartmana deprem sebebiyle orta hasar raporu verilmiş ve bu sebeple güçlendirme ya da yıkılıp binanın yeniden yapılmasında karar kılınmış ama bu durumdan hiçbir mal sahibinin veya apartman yöneticisinin haberi yok. Apartmana veya hiçbir mal sahibine tebligat gelmedi.
Geçen gün İzsu gelerek su sayaçlarını sökmeye çalıştığında apartman için yıkım kararı verildiğini öğrendik. Hemşerim bu işler böyle mi olur? Hiçbir şeyden haberimiz yokken ve burada hayat devam ederken apartmanın suyunu kesmek ne anlama geliyor? diye sorduğumuzda "ben emir kuluyum" vb. şeklinde "kendince haklı olarak" yanıt verdi. Nitekim o an sayaçları sökmesine müsaade etmedik.
Apartman yöneticisi ve diğer mal sahipleri ile acilen toplantı yaparak bir araya gelme teklifinde bulunduk ama organize olunamadığını fark ettik. (dün)
Bu gelişmelerin üzerine "Apartmanı ben mi kurtaracağım" diyerek acilen bulunduğum cadde üzerinde ve şimdiki binaya çok da yakın olmayan bir yerde kiralık dükkan bularak anlaşma yaptım. Yarın sabah erkenden taşınma işlemleri tamamlanacak. 24 saat içinde bizi dükkan taşımaya mecbur bırakan yönetim zihniyetine yazıklar olsun.
İnsan hayatının önemsenme politikasına tamamen katılıyor, destekliyorum. Kesinlikle doğal afet durumlarına karşı önlem alınmalıdır. Fakat bu konuda apartman sakinlerine en azından birkaç ay önceden haberdar edilip tahliye kararı verileceği, herkesin hazırlık yapması gerektiği söylenmeliydi.
Sonuç olarak, Avrupa Gelinlik mağazası yarın sabah itibariyle 24 saat içerisinde taşınmaya mecbur bırakılmış oldu. İyi ki, kısa zamanda tüm detayları organize ederek içimize sinen bir adrese geçiş için gerekli işlemleri tamamlayabildik. Şayet depremde zarar gördüğü ihtimali taşıyan bir apartmanda yaşıyor & çalışıyorsanız, bina adına AFAD tarafından tanımlanan ASKI kodunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sitesinden sorgulamalısınız.
Umarım hayırlısı böyledir.
Merhaba; Bulunduğunuz İldeki Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan bu işlem yine bulunduğunuz mahalledeki muhtarlığa ilanen asılmış olması gerekmektedir, süreyi kaçırmış iseniz yapacak bir şey yok ancak süresindeyse İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesine "Yürütmeyi Durdurma" talepli dava açarak, mahkemece belirlenecek bilirkişi incelemesi sonucunda mahkeme bir karar verecektir.
Not : Şahsi fikrim süreyi kaçırdığınız yönündedir.
Hayır, hiçbir listede adımız yoktu.