Hocam arkadaş benim yardımımla daha iyi yerlere gelmedi. Yaptığım iyiliğin tutarı da önemsiz zaten, konuşmaya değmez. Arkadaş "4 ayda 100 bin tl" diye konu açmış. Ben bu arkadaşa 1 ay önce iyilik ettim. Yani bu arkadaş zaten 4 aydır para kazanıyormuş. Mevzu bundan ibaret, salak yerine konmaktan yani. Yine de dediğiniz gibi bu para bizi fakir etmez. Duygularımızı incitir şu an olduğu gibi. Sevgiler ve iyi geceler dilerim.
Okuduğumu gayet iyi anlıyorum ama sizi kırmamak için bir daha okudum. Arkadaşın avukatı falanda değilim,tanımamda gayet objektif bir şekilde yorumladım olayı.
Şimdi yazdıklarınıza gelecek olursa;
Bir ay önce yardımda bulundum diyorsunuz, ardından yardım yaptığınız kişinin 100.00 tl ciro yaptığını söylemişsiniz.
Benim anladığım bu ciroyu yapan kişi benden niye yardım istedi veya aldı demek istiyorsunuz, bu konuda sizi anlıyorum. Ama konuya arkadaşın konusunu gördükten sonra agresif bir bakış açısıyla yaklaştığınızı düşünüyorum.
Yardım, iyilik yaptığınız insanların daha iyi yerlere gelmesi bu söylediklerinizin aksine sizi dahada mutlu etmeli. Ama benim konudan anladığım yorum "vay x e bak daha dün bizden yardım istiyordu şimdi ne hale gelmiş".
En nihayetinde siz bunu sizinde söylediğiniz üzere "yardım,iyi niyet" dahilinde yapıyorsunuz. Yaptığınız yardım veya iyilikleri bu şekilde dile getirmenizin hoş olmadığını söyledim. Arkadaş gerçektende sizden yardım aldığı dönemde bu kazançları sağlıyorsa oda ayıp etmiştir.
Bu biraz şeye benziyor sokakta gördüğümüz mendil satan çocuklardan mendil alıyoruz yeri geliyor sadece parasını veriyor mendili dahi almıyoruz. Ama biz bilmiyormuyuzki arkasında kimlerin olduğunu ? Elbette biliyoruz.