Ramazan davulunun islam ile alakadı yoktur.
Nostaljik bir gelenek olarak kimseye zararı olmasa sorun yok.
Ama artık saçma bir gelenek.
Eskiden evlerde saat yokken insanlar için çok faydalı bir gelenekti.
Bugün bir rant zırvalığına dönmüş durumda.
Davulculara belirli bölgelet veriliyor, kim veriyor, ihalesini kim yapıyor kimsenin haberi yok.
Daha çok kazanmak için daha geniş bölgeler alıyorlar kamyonet kadasında geziyorlar.
Daha geniş bölgeyi gezmek zorunda oldukları için bazılarını imsaka 3-4 saat kala uyandırıyor.
Bebekleri hastaları da uyandırıyor.
Herkesin cebinde akıllı telefon olan dönemde gelenek örf diye zırvalık peşindeyiz.
Osmanlıda çok güzel örf ve adetler varken biz içlerinden en gereksiz olanları devam ettiriyoruz.
Gecenin köründe davul gibi son derece gürültülü ve rahatsız eden bir enstrüman çalınmasını dinin direği kültürümüzün ayrılmaz parçası zannedenler var.
Günümüzde Ramazan davulcularının %99,9 u sesi güzel olmayan, doğru düzgün mani okuyamayan, doğru düzgün ritm çalamayan sadece bahşiş toplamak için davul alıp sokağa çıkan vasıfsızlar. Bu söylediğimin doğru olduğunu herkes biliyor. Ama ideolojik nedenlerle ramazan davulu denen şeyi savunma ihtiyacı hissediyor.
Beni çok rahatsız etmiyor çünkü ben gürültüden uyanmam.
Ama artıık gereksiz bir gelenek olsa da ben buna despotluk da demem.
bir sürü saçma geleneği 365 gün sürdürüyoruz.
Davul oruç tutanllar için de faydalı değil, sahur yapmadan tutanları zorla uyandırmak ya da imsaka 1 saat kala sahur yapmak isteyeni davulcunun paşa gönlü öyle istiyor diye imsaka 3-4 saat önce uyandırmak hiç de normal değil.