SEO'nun yüzlerce farklı kriteri var. Kuşkusuz kimse Google algoritmasını tam olarak çözmüş değil, çözemez de. Zaten sistem çözülmemek üzerine sürekli geliştiriliyor ve kriterler değiştiriliyor.
Webmasterlar olarak bizler de sürekli sitelerimizde denemeler yapıyoruz, kendi stratejilerimizi geliştiriyor ve uyguluyoruz.
Forumda site sahibi kadar SEO ile ilgili satış yapmaya çalışan, benim paketim uçurur, benim hizmetim kaçırır iddiasında olan arkadaşlar var. Bu arkadaşların iyi niyeti, hizmetlerinin faydalılığı ya da bu tarz paket uygulamalarının uzun vadede yararı tartışılır. Yok, hayır. Bunu tartışmak için açmıyorum bu anketi.
Son 6 ayda siteniz için hangi backlink ya da backlink türlerini uyguladınız ve fayda gördünüz, sıralamada ilerleme kaydettiniz? İlla birinden hizmet almış olmak zorunda da değilsiniz. Kendiniz de pek âlâ backlink kaynaklarını bulup ekleyebilirsiniz. "Şu backlink türünü aldım, şöyle faydasını gördüm" diyebileceğiniz bir çalışma deneyimlediyseniz anketi oylarsanız güzel bir kılavuz oluşturalım. Böylece son trendlerde Off-Page SEO için hangisi işe yarıyor hangisi yaramıyor, hangisi şehir efsanesi hangisi insanlar için faydalı bunu istatistiki olarak görelim.
(Ancak! Lütfen nick ve konu linki belirtilmesin, yoksa bu konu manipüle edilir. İnsanlar birilerini yönlendirip, hizmetini övdürmek için inorganik oylar kullandırır ve yorumlar yazdırır ki bu da bu konuyu amacından saptırır.
) - Elbette ki her sektör için her backlink türü aynı etkiyi göstermez. Adı üzerinde bu bir anket, bu bir istatistiki veri olacak. Seçim anketleri gibi düşünün.
- Çoklu seçeneğe oy verebilirsiniz; çünkü tek bir backlink türüyle yetinmemiş olanlar da vardır sonuçta.
- Konu içerisinde tartışma ya da tez çürütücü alıntılar yapılmazsa, bu konu bir hayli süre insanlara fikir oluşturma safhasında rehberlik edebilecek bir kaynak olabilir. Bu yüzden lütfen böyle davranışlardan kaçınalım.
- Başlıkta da belirttiğim gibi yalnızca son 6 ayda aldığınız backlinkler için oy kullanırsanız, Google güncellemelerine göre günceli yakalamış oluruz.
Oylarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bol hitli, güzel sıralamalı, yüksek ve hayırlı kazançlı siteler dilerim.