madem psikopat arıyorsunuz,bulun bi tekir görün gününüzü bizdede Chinchilla var,kız kardeşimin.üstdeki yorumdaki gibi o da.ama herşeyden önce bilinmesi gereken şey,insanları gibi onlarında farklı kişilikleri oldugu.üniden bi arkadaşımında Chinchilla sı vardı 2 tane,yavruları oldu filan derken en son 13-15 taneydiler.kızla arada konuşurduk kedileri hakkında işte,yavrulardan birisi tüm gün uyur,kafayı kaldırmaz.digeri gözünü kapatmaz,sürekli yaramaz.birisi sevgi delisi,digeri ne insana yaklaşıyor ne kardeşlerine filan yani 2 Chinchilladan olma yavrularda dahi tüm yavrular farklı farklı.

-Hareketli bir kedi midir? Ortalığı çok dağıtır mı? : bizimki evde hiçbi eşyaya zarar vermez,insan meraklısı daha çok.cansız şeylerle hiç alakası olmaz.tabi sanırım her kedide var bu,masada duran ne varsa aşagı atma olayı bundada var

-Tüy dökme olayı ne derecededir? : malasef düzenli taranmadıgı için çok tüy döküyor.düzenli taranırsa pek sorun olmuyor.

-Aylık ortalama masrafı ne olur? : yılda 2 defa sanırım aşıları var,en son 120tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam her aşı.kum olarak "Pisipisi Bentonit Bebek Pudralı İnce Taneli" den başkasına imkanı yok tuvaletini yapmıyor,10kg lik paketi 3 ay kadar gidiyor ve 10kglik fiyatı 50tl civarıydı son aldıgımda.açık mama alıyoruz yemek olarakta,1kglik kuru mama 1 ay gidiyor ortalama.ücretide markaya göre degişiyor tabi,ortalama aylık 60tl diyebilirim onada.geçen yaz 20tl filandı ortalama,şimdi herşey gibi mamalar/kumlarda uçtu

-İlgi ve kucağa gelmeyi sever mi yoksa bana karışmayıncı mıdır? ilgi manyagı resmen,kucaktan indiremiyoruz.sürekli sana sarılmaya,kendini sevdirmeye,kucagında yatmaya meraklı.karanlıgı,yalnızlıgı sevmiyor.

-Bakımı zor mudur? : kedi dedigin genel anlamda asi oluyor,daha dogrusu çocuk gibiler.çocuklara neyi,nasıl yaptıracagını bilmezsen seni mahvederler.yapmasını istedigin şeyi merak etmesini,kendi kendine yapmayı istemesini saglamak gerekiyor mesela.yani yaklaşmasını bilirsen işin daha kolay olur yoksa zordur.benim çocuklarlada aram iyidir mesela,hayvanlarlada.hava degişiminden dolayı mideyi bozmuştu yanlış hatırlamıyorsam bizim kedi bikeresinde,veteriner yogurt yedirin dedi sindirimi rahatlatsın diye.bizimkiler tüm gün peşinde gezdi yesin diye,olmadı.zorla agzına soktular,suratlarına tükürdü yogurdu.ben hallederim dedim,aldım bi kase yogurt ve bırakın sakinleşsin dedim,bi köşeye oturdum.sonra yogurdu yemeye başladım,görünce meraktan koşup geldi ne yiyor bu diye.ben yedikce kendide istedi,küçük kaşıklada ona verdim,kendi rızası ile şapur şapur yedi yogurdu.bunun gibi onlarca örnek var yaşadıgım kısacası,dogru yaklaşımla gayet kolay aslında.