xdrive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla size başımdan geçeyim olayı bizzat anlatayım;

Yıl 2015 yeni evlendim. Evleneli daha 5 gün oluyor, o zaman da açık lise bahanesiyle askerliği uzatıyordum. Düğün telaşıyla açık lise kayıt yenileme yaptırmamışım. Yani kaçak durumuna düşmüşüm. Günlerden perşembe, balayı için otele giriş yaptık. Cuma sabah saat 5'te oda telefonu çalıyor. (O ses hala kulaklarımda ) Telefonu açtım resepsiyon, Beyefendi polis memuru aşağıda sizi bekliyor acil gelir misiniz? Hemen bir telaş aşağıya indim. Asansörde aklıma gelmedi değil.

Vardım polisin yanına, memur şuanda kaçak durumdasın, şu kağıda imzayı at ve 15 gün içinde teslim ol dedi. Günlerden cuma, hemen sabah kalktım ve kayıt yenileme için tarihlere baktım. Kayıt yenileme tarihi de o gün son gün imiş.

Bir yandan askerlik şubesini arıyorum, bir yandan olacakları düşünüyorum, bir yandan askere gitmiş gibi hesap kitap yapıyorum. Hemen radar falan dinlemeden 250 KM yolu, 1.30 saatte geldim. Öğle vakti oldu. Kayıt yenileme içinde bu sefer sistemler çalışmıyor. İnsan çıldıracak gibi oluyor. Neyse kayıt yenileme yapıp, askerliği erteledim. Bir de ne olsun! Kayıt yenileme tarihleri o günden sonra 10-15 gün daha uzatıldı.

Velhasıl, en fazla kağıt imzalarsınız. Başka birşey olmaz.
Valla gerile gerile okudum Ne güzel balayına gitmissiniz, kaydı yenileyemeseydiniz o balayının üzerine askerlik serüveni hoş gitmezmiş sanki. Aslında en iyisi yapıp dönmekti zamanında. Ben şimdiye kadar 6-7 senedir erteleyeceğime gitmiş olsaydım şimdiye dek 10 defa askerlik yapıp dönmüştüm ama işte insanın da o çileye katlanası gelmiyor. Onda da haklılık var yani.