Merhabalar, yaklaşık 4 senedir anksiyete ile yoğun bir savaş içindeyim. 6 ay öncesi antidepresanı bırakana kadar anksiyete sorunum yoktu ama ilaci kullanırken hayatta hiç zevk alamadığımı farkettim. Yemek zevk vermiyor, şarkılar zevk vermiyordu. Ağlayamıyordum bile. 6 ay önce depresanı kestim. Kesişle birlikte ani kilo aldım.
Son 1 aydır özellikle aşırı derecede tetiklenmeye başladı. Günüm dideral isimli bir sakinleştirici etkisindeyken geçiyor sadece. Kalkınca işe başlamadan içiyorum ve 5-6 saat biraz rahatlıyorum. Ancak sonrasında yine içime fil oturuyor, nefes alması bile zorlaşıyor.
Bu durumdan gerçekten yoruldum. Nerede ne oldu da böyle bir duruma düştüm diye düşünüyorum. Sayısız sebep var, özellikle son 2 sene çok travmatikti. Ancak herkesin hayatında bir şeyler oluyor.
Kendimi ne kadar sakinleştirmeye çalışsam da fayda yok. Doktora gidiyorum yine antidepresan yazıyor. Kullanmak istemiyorum, beni robota çeviriyor. Kullanmadığım zamanda da kesinlikle nefes bile alamıyorum.
Tüm günüm dideralin etki ettiği 6 saat kadar. Sonrasında 1 tane de içersem kalp için risk yaratıyor.
Gerçekten bu döngü nasıl kırılacak bilmiyorum...
Çok geçmiş olsun aynı durumdayız ama ben ilaçları bırakmadım. Eğer siz de yüksek doz kullanıyorsanız benim gibi, onun etkisini yaşamış olabilirsiniz. Bu tür ilaçlar doktor kontrolünde bırakılmalı. Şu an ilaçları alıyorum ama dediğiniz gibi hiçbir şeyden zevk almıyorum ne yapacağım bilmiyorum