Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama kısa yoldan zengin olma gibi bir planım yok, kısa sürede nitelikli bir iş sahibi olabilir miyim bunu söylemek istedim.
Çünkü 3 sene sonra, yani işe gireceğim zamana kadar sermaye biriktiremediğim iş yapamadığım için moralim bozuluyor, part time çalışarak para biriktirip iş kurmak imkansıza yakın.
Grafik tasarım evet kazançlı bir alan ve evden de ek olarak yürütülebilecek bir iş. Ama ben bu işe gönül verebilir miyim bilmiyorum. Yazılıma zaten hiç hevesim merakım yok.
Şuan temel-orta arası düzeyde kurgu yapabiliyorum, amatör seslendirme, finans alanında içerik üretimi gibi işlerim var. Saatlik ücret bakımından 25-30 civarı kazanabiliyorum. Bunu 50-100'a çıkarmak için herhalde epey bir uzmanlaşmak gerek.
dostum derdini çok iyi anladım kısa yolşdanz enginlikten kastım ironi birazda
zaman aralığını artır 3 seneden fazla yap yaşın muhtemelen 22-23-24-25 aralığında bak Allah sağlık versin önünde koca bir hayat var ne forsatlar imkanlar çıkacak sen ble anlamayacaksın
ben 42 yaşındayım 24-25 yaşlarımda çoğu tanıdığım bilgisayarcı dükkanı aç dediler cesaret edemedim o zaman... teknik servis alıms aTIM VS VS ucundan kıyısından webtasarımda var Ama enerjimi tamamen bu işe verseydim şuan abartmıyorum mütevazide olamayaağım türkiyede en iyi yazlımcılardan biriydim... internet siteleri yeni yeni palazlanmaya başladığı dönemleri kast ediyorum... koltuğunun altında laptobu ile ofis ofis gezen internet sitesi lazımmı diyen kardeşlerim oldu.. yani sektörünü sen seç ben sadece örnekleme yaptım özetle zamanını ejerjini emeğini neye verirsen o konuda uzmanlaşırsın ve 3 değil 8-10 sene sonra usanmadan uzmanlaşacağın bir alanı şimdiden seçmen ısrarla tavsiyemdir. ömrümüz olursa 10 yıl sonra burada tekrar konuşalım bu konuyu ;

) bu arada grafik tasarımın güzelliğinin farkına varırsın umarım bi gün vazgeçemezsin inan bana

) tabi birazda merak ve heves ile de alakalıdır.. ne diyelim Allah gönlüne göre versin inşallah