TheOrder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günümüzde malum her şey ateş pahası olduğu için hayatın içinde herhangi bir ürünü hizmeti indirimli almak istiyoruz. Peki bu indirimli ürünü alırken tedarikçinin ürünü nasıl temin ettiğini sorgulamak etik bir davranış mıdır? ya da bunun cevabını tedarikçiden alabilir miyiz?

Örnek vermek gerekirse 1000 liralık bir ürün size 250 liraya geliyorsa ara tedarikçi firmaya ya da kişiye sen bu ürünü nasıl aldın da bu fiyata satabiliyorsun diye bir soru yöneltmek ve cevabını beklemek doğru mudur?
Doğru değil ticaret dediğimiz olayda bir çok faktör vardır ticari sır dediğimiz olayda aslında budur şöyle düşünün ben x ürününü satıyorum sen geliyorsun bana bu ürünü ben e-ticaret sitemde satmak istiyorum diyorsun ve bende bir komisyon koyarak sana satıyorum. Sonra sen diyorsun-ki sen bu ürünü nereden aldın kaç paraya aldın ?? burada karşı taraf sana onlar seni ilgilendirmez ticari sır der demesi gerek he ürünler sahte vb. ise ürünü almazsın ve ya adam sana faturasız veriyorsa gene almazsın lafın özü kitabına göre ticaret yapacaksın diğer sorgular ticari sırdır.