Merhaba.
Yorum backlink oldukça faydalı bir link türüdür fakat aldığınız fayda bir anda tersine dönebilir.
Örnek veriyorum, 20k link aldınız ve siteniz bir süre yükseldi, sıralama aldı, peki ya bu 20k linkten yalnızca 1000 tane link bir anda silinirse ne olur?

1-) Siteniz genel anlamda dalgalanma yaşayabilir.
2-) Sayfalara alınan linklerde sıralama kaybolabilir, gerileme yaşanabilir.
3-) Aldığınız linklerin büyük çoğunluğu NoFollow olarak geldiği için aldığınız etki azalır, spam olarak almaya devam ederseniz ise kendi kendinizi vurmuş olursunuz.

Son zamanlarda 2-3 kişinin bana yazması ile fark ettiğim bu hizmeti alan kişilerin son derece bilinçli olması gerekiyor.
Zira alınan backlinki işe yarar hale getirmek için çok daha fazla emek/ para dökmeniz gerekecektir.

Forumda açılan konulara bu tür bilgilendirici detayların mutlaka eklenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Benimle iletişime geçen çoğu kişi sorunun neyden kaynaklandığını bilmeden bana yazdılar.
2 kişi backlinklerin kaybolmasından dolayı "dalgalanmaya" maruz kalmışlar.
SEO alanında bu tarz hizmetlerin %100 olarak objektif yapılması taraftarıyım.
Bu sayede hem alıcı hem de satıcı memnun olarak iş yapabilir.

İyi forumlar dilerim.

NOT: Bu bir ticari konuyu baltalama amaçlı açılmamıştır, oluşabilecek kötü durumlardan bahsettim. Vakti zamanında bende almıştım (başlangıçta) organik gelene kadar böyle idare ettim.