HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre sen haklısın
Sonuçta satıcı riskleri bilip satış yapmalı
Ayrıca senin iade geçmişini bilmeleri yine bence ihlaldir bunlar yarına demek istese senin ne aldıklarını da Alibaba dan alacaklar ki bu hiç doğru değil
İade ettiklerinde kesinti yapıp ödeme yaptı iseler hakkını ara yada iade almıyorlarsa da ara her türlü
Sana o yolladıkları kağıt acaba bilgileri görmeyip de kendileri öyle varsayım yapıp mı yaptılar bilmiyorum ama işin aslını Trendyol dan da öğren benim iade geçmişlerim paylaşıyor mu diye sor
hak ve etiklik diye bir ayrım var. arkadaş bir ürün alsa, beğenmeyip iade etse dediğiniz doğru. ama diyor ki, 5 ürün alıp hepsini deniyorum, beğendiklerimi alıp gerisini iade ediyorum diyor. yasalar böyle bir hak tanıyor diye bu şekilde suyu çıkarılmaz. bu satıcılar, iade ürünlerine gidiş-dönüş kargo ücreti ödüyor. bu davranışını neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.

Ona bakarsanız hiçbir bakkalda ekmekleri ellemek yasaktır diye bir kural bulunmuyor. Ama siz gidip bütün ekmekleri tek tek elleyip bir tanesini alıyor musunuz?

Ayrıca iade geçmişinin bütün Trendyol alışverişlerinde olup olmadığı meçhul. Belki de arkadaş sürekli aynı mağazadan alıp alıp iade ediyor, mağazada haliyle bunu kendisi görebiliyor
Belki de kastettikleri iade oranın budur.