Buna katılmıyorum. Benim çevremde de çok iyi, çok nezih insanlar var. İşinde gücünde, kimseye zararı olmayan, 5 vakit namazında insanlar. Ama çocukları maalesef o kadar iyi bir aile olmasına rağmen marjinal bir hayat yaşayabiliyor. Her şey aile de bitmiyor. Arkadaş çevresi, iş çevresi, kişinin karakteri hepsini etkiliyor. Sen ne kadar ıslah etmeye çalışırsan çalış eğer mayası bozuksa alim bile olsan düzeltemezsin.
Neyine katılmıyorsunuz : ) Ben tüm müslümanlar hile hurda yapıyor demedim ki. Bende müslümanım
Ben istatistikden bahsettim. Müslüman olan ülkeden 20 kişi ile ticaret yapın birde müslüman olmayan 20 kişi ile ticaret yapın sonra karşılaştırın. Olayın dinle alakası olmadığını anlarsınız.
Ayrıca ahlakı aile kontrol eder. Çocuk ev dışında arkadaş çevresinde bozulabilir. Zaten en fazla etken olan şeyde bu. Bunun önlemini alması gereken yine ailedir. Bir çocuk durup dururken kötü karakterli kişilerle arkadaşlık etmez. O yönde eğilim göstermesini ailesi engelleyecek yani.
Extra olarak mayası bozuksa demişsiniz. Her bebek doğduğunda masumdur. Dünyanın en acımasız katilini en iyi ahlaklı ailede yetiştirin emin olun ortaya çok başka bir karakter çıkacaktır. Kimsenin doğuştan mayası belirlenmiyor : )