BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Susayım diyorum ama ne konu olmuş böyle arkadaş, yine ne tipler varmış forumda böyle dedik vallahi hayret hatta yok daha neler. Birisi Pascal kumarı dediğimiz inanırsam ne kaybederim diye düşünerek öldükten sonra eğer Tanrı varsa ama ben sana inanmıştım demek için inanıyor görünür, birisi din olmazsa insanların çıplak gezeceğini iddia eder, birisi inançsızlara saygı duymaya gerek olmadığını söyler, birisi inancı olmayanları cahil ve üşengeç zanneder, birisi içinde bol bol öldür savaş geçen bir inanca barış kardeşlik ve en önemlisi hoşgörülü der, birisi ise konuyu açan arkadaş ben inanmıyorum ve inanmayan birinin ne düşündüğünü merak eden varsa soru sorabilir diye kendi görüşlerini söylemesine rağmen sen dini sorguluyorsun konu açamazsın der, konu açmak için önce dininiz = İslam kutucuğunu işaretledin mi @pinbtc; ? Yoksa konu açamıyormuşsun bak sıkıntı olur sonra. Belki onlarca milyon yıl süren karıncanın bile evriminin sorulduğu fakat Tevratta Hz. Adem'in sadece 5,800 yıl kadar önce yani Sümerlerin koca bir imparatorluğu olduğu zamanlar dünyaya gönderildiği yazılmışken oğullarının hikayesini hiç sorgulamayan sadece kabul eden bireyler teee ilk canlıların evriminin detaylarına kadar bir teorinin içerisinde olmasını istediğinden ara türlerine kadar bilimin ve arkeolojinin gücünün yettiği yere kadar doğruluğu ispatlanmış bir teoriyi yalanlayabiliyor, neden? Çünkü bilmem kaç yüz milyon yıl önceki olayı açıklayamadığı için. Peki bunu kim diyor? Topu topu 5,800 yıl süren insanlık tarihinde hiçbir olaya mantıklı bir açıklama getiremeyenler, üstelik milyonlarca hatta milyarlarca yıl önce gerçekleşmiş en karma karışık olaylara bile cevap veren bilimi reddediyor, gözümüzün önündeki Göbeklitepeyi reddediyor, yok öyle bir yer diyor çünkü Hz. Adem'den önce yapılmış bir insan yapısı olamaz, reddetmesi lazım. 3500 yıllık Tevrat'ın 1400 yıl önce tasdiklendiğini unutup o tarihten itibaren hiç değişmediği halde ya bu Tevratı değiştirmişler diyecek kişiler gelmeden susayım yoksa ortalık fena karışır. Çoğu kişinin anlamadığı şu, insanların inanmak için hiçbir bilgi birikime ihtiyacı yoktur, okuma yazma bilmeyen hayatında okul görmemiş kişilerin inanması önünde engel yok ama bir şeyi reddetmek / inanmamak için önce ne yazdığını okumalı, araştırmalı, tersini iddia eden kaynakları incelemeli, farklı kaynaklardan teyit etmeli, ispatlayanları dinlemeli, olasılıkları hesaplayıp bir karara varmalıdır. Kısacası inanmamak biraz zordur, uzun saatler falan değil, aylarını alır insanın kendimden biliyorum. Daha dün bile 4,5 saatlik yayın izledim merak ettiğim bazı konular ile ilgili. Ama ömrü hayatında şu 4,5 saati ayırıp inandığı kitabı okumayanlar ahkam kesebiliyor. Bence insanlar en azından bir şey bilmeli, en kötüsü bilmediğini bilmeli ve bilmediği konular hakkında yorum yapmamalı. Arkadaş konuyu açarken millete inancınızı değiştirin dememiş, sorunuz varsa sorun demiş, anlamak bu kadar mı zor? Oturun dinler tarihini soruşturalım, tarihi kanıtları irdeleyelim dememiş, milyonlarca yıl öncesine ışık tutup bilimin ışığında aydınlanalım da dememiş, herkes neye inanırsa inanır bu kimseyi ırgalamaz bu kadar basit.
celal hocanın annesiyle arasındaki atışma geldi aklıma :d

https://www.youtube.com/watch?v=DO8naeX13Xs