Biri akrabam olmak üzere iktidardaki yöneticiler yüzünden ateist olan 3 kişi tanıyorum. İktidara geldikleri günden beri biz islamı temsil ediyoruz, biz gidersek Mekke düşer, islamın lideri gibi cümlelerle bas bas bağıran bir topluluk var. İnsanlar bunları görünce de eğer islam böyleyse ben bu inancı benimseyemem deyip dinden çıkıyorlar. Şimdi bazıları kalkıp birkaç kişiye bakıp inanmayı bıraktıysa o zaten inanmamıştır diyebilir, normaldir ama kazın ayağı öyle değil. Herkes kalbinde Peygamber imanıyla doğmuyor, kimi güçlü bağlarla inanır kimi daha zayıf olur. Sen islamı temsil ediyorum deyip bu şekilde davranırsan o kalbindeki imanı zayıf olan adamları kaybedersin. Vebali de boynuna olur. İslam en başta örnek dinidir, o kutlu günden beri islamiyeti seçenlerin çoğu bir müslümanın güzel ahlakından etkilenip islamiyeti seçmiştir. Hz. Muhammed dönemindeki savaşların çoğu saldırı değil savunma üzerinedir, çünkü islamı seçenler Peygamberimizin güzel ahlakından dolayı seçmiştir. O yüzden saldırıp zorla islamlaştırılan topluluk göremezsiniz o dönemlerde.
20'li yaşlarından beri düzenli namazını kılan, hacca gitmiş bir amcam var. Şu an 65 70 yaşlarında. Bu adam bile senelerdir camiye gitmiyor. Yaptıkları pis siyaseti bulaştırmadıkları ne cami kaldı ne dernek. Bu kadar islamiyeti kullanıp kendi menfaatine çalışırsan o islamdan soğuyan ve dinden çıkan herkesin vebalini diğer tarafta ödersin. Ve buna sadece malum kişiler değil, bu olanları görüp onlara hala destek olanlar da dahildir.
Bu vatandaşlar ülkenin başında on sene daha kalsa dinsizlik oranı yüzde 50'lere çıkar benim düşünceme göre. Çünkü yaşlılar ölecek gençler yetişecek ve yetişen gençlerin önünde çok kötü bir örnek duruyor.
Keşke eski ramazanlardaki gibi olsa şimdi de, keşke islamiyeti inananlar doğruca yaşayabilse ama iş işten geçti gibi duruyor. Biz yine kendimizden mesulüz, yaşayabildiğimiz kadar düzgünce yaşayıp düzgün örnek olmayı başarabilirsek ne mutlu.