Ali6633liali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O süreci belirtmeyi unutmuşum doğru diyorsunuz uzun yazınca biraz da noktalama olmaksızın yanlış anlaşılabiliyor normalde şu anda dikkat etmiyorum da etmeye dikkat ederim haklısınız bu konuda oruç da tutunca esgecmisim o kısmı haklısınız bir şey çıkma olasılığı var da yok da 2 ihtimal de her zaman var genel ihtimale baktım ben gelen davalar neticesinde tabii her zaman var umutsuz olmamak lazim önerileriniz için teşekkür ediyorum
Burada vatandaşın şöyle bir risk analizi yapması lazım. Eğer bir hukuk davası açacak olsaydı bir dolu masrafı olacaktı (harç ve gider avansı vs.). Ancak savcılığa şikayette bulunmanın, herhangi bir ücretinin olmadığını da belirtelim. KYOK kararı çıksa dahi burada şikayetçinin bir kaybı olmayacak. Dolayısıyla vatandaş üzerine düşeni yapıp hakkını aramalı, suçu bildirmeli, şikayetini dile getirmeli. Gerisine savcı karar verir. Ama olumsuz bir karar bile verse, dosya açılacak ve o ifade alınacak. Bu da suçluyu korkutup, adli bir yaptırıma tabi tutulmasa dahi caydırabilir.

Senin de bir hukukçu adayı olarak aman boşverciliğe yönlendirmeni yanlış bulmuştum. Aynı doğrultuya geldiğimize göre tamamdır. Umarım konu sahibi hakkını arar ve bir sonuç elde eder.

Sana da eğitim ve gelecekteki meslek hayatında başarılar dilerim.