Bak abicim, beni tanımıyorsun. Adımı bilmiyorsun, mesleğimi bilmiyorsun, bu konu hakkında bilgim birikimim nedir bilmiyorsun. Neye dayanarak daha bilgili insanlarla konuşacakmışsın, senin bu konuda bilgin nedir onu da anlamadım. Git burada yazdıklarını hafta içi Ceza Hukuku (genel) dersi aldığın hocana sor bakayım okulda
Yani küçük düşürmek istemiyorum da, sen daha geçen gün icra takibi ile ilgili konuda bütün icraları "ilamlı icra" ile sınırlı sanıp, "mahkeme kararı gerekir" yazmıştın. Keza yine bu konuda "karar veren hakime ya da savcıya göre değişmekle beraber takipsizlik çıkar veya taksitle ödetirler" demişsin. Öncelikle savcılık aşamasında hakim ne alaka? İkincisi; taksitle ödetmek ceza yargılamasında yine ne alaka, şikâyete tabi suçu uzlaştırmacıya tevdi ettirebilir; uzlaşma sağlanırsa şüpheli edimini yerine getirmesi halinde dosya kapanır, uzlaşılamazsa iddianame düzenlenir ve ceza yargılaması başlar. Bu böyle mi ifade edilir?
Daha yolun başındasın, bilmemene lafım yok. Ancak, bilmediğin halde insanlara eksik ve yanlış bilgi verip kendi mesleğin olacak bir şey konusunda umutsuzluğa sevk etmen sıkıntılı. Böyle olmaz kardeşim.
Ben dava aşamasında hakim veya savcı kararı dedim bu normal savcılık aşamasında savcı ile görüşmede zaten savcının yanına giriyorsunuz hızlı inceleyip sonrasında belgeyi incelemeye teşvik ettiriyor siber tarafından 15 ila 30 günlük yasal süreç oluyor bu süreçte de kovuşturma kararı vs çıkıyor kovuşturma çıkarsa herhangi bir şey yapılma imkanı kalmiyor ancak ciddi manada incelenip siber tarafindaki savcılar onadiginda gün atıyor dava süreci işliyor ek olarak icra konusunda da tam kapsamlı bilgim yoktu olan bilgimi ekledim yalan yanlista değildi doğru bir bilgiyi ogrendigim şekilde ekledim ki savcılık da alanlara ayrılıyor herkesin bir alanı var bizde henüz alan ayrımı yok fakat her ders olduğu için her dersten azar azar şekilde bilgi oluyor sonuçta bir master dönemim vs yok staj vs de görmüyorum öğrendiğim bilgileri ekliyorum gördüklerimi inceletilen dosyaları çevremde görülen dosyalardan çıkan sonuçları vs yanlış bilgi kesinlikle yok eksik bilgi olabilir ona lafım yok bildiğim kadarı ile iletiyorum dediğim gibi