Ali6633liali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden o kadar insan dışarıda bunu sorguladinız mi hic bence pek sorgulamadiniz ayrıca benim olucagim meslek bu sizi ilgilendirdigini pek düşünmüyorum çok olay yaşadığım için artık böyle düşünüyorum düşünce stilim de gerçek olaylara dayanıyor ve bu düşünce stilini sorgulamak pek size düşmüyor bunu sorgulayacak insanlar daha bilgili donanımlı ve aynı meslekte olan insanlar olabilir konudan çıkacak sonucu birlikte takip etmek dileği ile bende takipteyim iyi gunler diliyorum
Bak abicim, beni tanımıyorsun. Adımı bilmiyorsun, mesleğimi bilmiyorsun, bu konu hakkında bilgim birikimim nedir bilmiyorsun. Neye dayanarak daha bilgili insanlarla konuşacakmışsın, senin bu konuda bilgin nedir onu da anlamadım. Git burada yazdıklarını hafta içi Ceza Hukuku (genel) dersi aldığın hocana sor bakayım okulda

Yani küçük düşürmek istemiyorum da, sen daha geçen gün icra takibi ile ilgili konuda bütün icraları "ilamlı icra" ile sınırlı sanıp, "mahkeme kararı gerekir" yazmıştın. Keza yine bu konuda "karar veren hakime ya da savcıya göre değişmekle beraber takipsizlik çıkar veya taksitle ödetirler" demişsin. Öncelikle savcılık aşamasında hakim ne alaka? İkincisi; taksitle ödetmek ceza yargılamasında yine ne alaka, şikâyete tabi suçu uzlaştırmacıya tevdi ettirebilir; uzlaşma sağlanırsa şüpheli edimini yerine getirmesi halinde dosya kapanır, uzlaşılamazsa iddianame düzenlenir ve ceza yargılaması başlar. Bu böyle mi ifade edilir?

Daha yolun başındasın, bilmemene lafım yok. Ancak, bilmediğin halde insanlara eksik ve yanlış bilgi verip kendi mesleğin olacak bir şey konusunda umutsuzluğa sevk etmen sıkıntılı. Böyle olmaz kardeşim.