İyi niyetle açıldığını düşündüğm bir konuydu. CEvaplarınız ve insanlara bakış şeklinizden ötürü ne soru sormaya ne inançsızlığııza saygı duymaya gerek olmadığını gördüm. Konunun açılma amacı belli : sizin iandığınız yanlış benimki doğru soularla sizi yönlendireyim. Bende reprot ettim. İnsanların inancıda inançsızlığı da kendisine. Bizler için önemli bir ayda insanların üzerine gidercesine konu açmak iyi niyt göstergesi değil. Yani konuyu nereden ele alırsak alalım hiçbir samimi yanı iyi niyetli açldığına dair iz yok. Polemik isteyecek bir üye değildiniz sanıyordum ama sizde kaostan besleniyorsunuz gibi oldu. Çünkü cevaplar ego tatmin ediyor. İYi günler dilerim. Bunlar sadece izlenimimdi. Doğru yada yanlışlar değil.
bu da bir düşünce elbette. hatta siz yazmadan birkaç saat önce düşündüm. konu ramazan ayının başına denk geldiği için böyle algılanabilir mi diye zira ihtimal dahilindeydi.
fakat şöyle bir detay mevcut. müslüman birisi bildiğim kadarıyla iftirada bulunmamalı. doğrusundan emin olmadığı konularda birilerine ithamlar yöneltmemeli. doğruyu öğrenmek istiyorsa önce karşısındaki insana sormalı, onun düşüncesini aldıktan sonra bi çıkarım yapmalı. aksi halde, yanılmanız olası bu da sizin artniyetli bir düşünceye sahip olmanıza yol açar. haliyle samimi olmaz, yoldan saparsınız.
şöyle izah edeyim.
inancınızla ilgilenmediğim için kutsal günlerinizi de pek düşünmüyorum haliyle aklımın bir köşesinde devamlı ramazan ayında olduğumuz düşüncesi yok. unutuyorum demiyorum dikkatinizi çekerim, ilgilenmiyorum. ilgilenmediğim için aklımda yer edinmiyor pek. haliyle bu konu, iddia etmeye yeltendiğiniz gibi provokatif amaçla açılmadı. aksine, konu başında belirttiğim üzre, ezan konusunda tepki gösteren birine yapılan saldırıları gördüğümde, 1-2 gün geçmeden o mevzu hatrımda kalmaya devam ettiği için, sorusu olanlara kendi bakış açımı anlatmak istediğim için açıldı.
mesela biri bana ezan konusunu sorabilir, kendi görüşümü aktarabilirdim. aklında olan başka bir soru sorar, o konu hakkında düşüncemi paylaşabilirdim. ayrıca bu konuşmalar sadece orada yaşananlar üzerinden değil, genel olarak forum içinde çok fazla dini kelamla karşılaştığım için aklımda olan bi olaydı. yani bu tür soru cevap sohbetini daha önceden de düşündüm. neticede burası müslümanların mabedi olmasa gerek değil mi?
haliyle, çıkarımlarınızın çoğu hatalı. iç dünyanızla ve hayata bakışınızla ilgili muhtemelen. hayata daha farklı pencerelerden de bakabilmenizi umarım. dikkatimi çeken çok temel bir konu var bu arada.
müslümanların devamlı mağdur olması. onlara saldırıldığını falan düşünmesi. bu soru cevap konusunda dahi bu altmetni yakalamaya gayret eden tipler olduğunu bu konuyu okuyan 100 kişi varsa 30-40 tanesi tespit eder muhtemelen. her şeyden mağdur olmayı bırakmanızı öneririm. düşünceler vardır. katılırsınız, katılmazsınız. ancak düşüncelerin var olması, size saldırı değil sadece farklı fikir ve görüşlerdir o kadar.