Burası dinlerin tartışılabileceği bilgiye sahip insanların bulunduğu platform değil.
Tartışma çıkarmak için konu açmışsınız. İnsanları ayrıştırmayın kimsenin inancı kimseyi ilgilendirmez.
dinlerin tartışılabileceği bilgiye sahip olmayan insanların hepsi bilmedikleri şeylere inanıyor o halde. bu beni bağlayan bir konu değil. ayrıca, burası " off-topic " yani suç teşkil etmeyen konuların konuşulabildiği bir alan. forumun genel işleyiş mantığıyla ilgiliysen ticaret ve bilgi alışveriş konuları mevcut, oralara girebilirsin.
insanların haklarına, özgürlüklerine, düşüncelerine, tartışmalarına böyle bodoslama dalmamanı öneririm zira sen de başkalarını inancından soğutursun bu kafa yapısıyla. ilgi duymuyorsan, ilgilenme. ilgilenmiyorsan, yazı yazmana gerek yok.
ayrıca, tartışma yalnız senin gibi zihniyetlerle oluşur. görüyorsun ki fazla önemsemiyorum haliyle bu zihin yapılarıyla tartışma ortamı oluşmasına müsade etmeyip, engelleyip geçiyorum bu sayede tartışmayı körükleyemiyorlar. tartışma yaratma çabasına devam edersen seni de engellemek durumunda kalırım. adabınla bir sorun varsa sorabilirsin bilgim ve düşüncemi paylaşırım, sorun yoksa konuyla ilgilenmeyi bırakıp kendi ilgi alanlarına dönebilirsin.