Selamlar, uzun yıllardan beri internetten farklı yollardan para kazandım, şuanki mesleğimde internetten para kazanmak üzerine,
BoostRoas performans pazarlama ajansında Sr.
Performance Marketing Executive pozisyonunda çalışıyorum.
Senelerdir yüzlerce blog, forum, eticaret, kurumsal websitesi açtım SEO konusuyla hep haşır neşirdim fakat bu işi profesyonelliğe taşımak için ve bilgimi test etmek için bir proje başlattım. Sizlere adım adım bu projenin gidişatından aylık olarak bahsedeceğim. Bu konu diğer konular gibi yarıda kalmayacak, kötü sonlandırsak bile sonlandırdık diyeceğim. Bu hikaye neden yarım kalmayacak diye soracak olursanız, şuan hali hazırda günde 16 saatimi pc başında geçiriyorum ve hepsi digital marketing için yaptığım çalışmara gidiyor.
Gel gelelim projenin detaylarına, geçtiğimiz sene başlamıştım, Twitter'da bir thread olarak atıyordum fakat bu adımları r10 üzerinden de paylaşmak istedim.
- 4 Ekim 2021 tarihinde expiredomains üzerinden iyigelen.net adlı bir domain gözüme çarptı, domaini semrush üzerinden incelediğimde 2015-2019 yılları arasında fırtına gibi esmiş, bir çok sağlık keywordünde top 3'te olduğunu gördüm. DA - PA değeri yüksekti ve archive üzerinde bütün eski makaleleri duruyordu. Canlandırmak için domaini ve hostingi satın alıp iyigelen.net'i canlandırma projesini başlattım.
- 14 Kasım2021 tarihinde siteye archive.org üzerinden çektiğim geçmişteki makalelerini düzenleyip girerek ilerledim, siteye 30 makale girdim ve site makaleleri gösterim almaya başladı.
- 14 Aralık 2021 tarihinde siteye totalde 105 makale girmiştim fakat SEO noktasında pek zaman ayıramıyordum, hali hazırdaki işimde yoğunluğumun olmasından kaynaklı ilgilenemedim. Fakat ilk ayda 1.63K gösterim almak biraz umut vericiydi ama asıl amaç ortalama konumu düşürmekti.
- 15 Ocak 2022 tarihinde yani 2. ayda iyigelen.net üzerinde wordpress SEO ayarlarını yapmak ve kod üzerinden yapılacak çalışmaları yapmak hayli zaman alıcı ve yorucu bir süreçti, sitede istediğim kıpırtıyı göremediğim için, domaini ucuz bir alan adı firmasından aldığım için blogspota yönlendirme alanı yoktu, bende iyigelen1.blogspot.comdomainini aktif ettim. İyigelen.net'i bu yeni domaine 301 ile yönlendirip yeni blogspot subdomaini için yeni bir search console açtım. 110 tane makale olmasına rağmen sitede istediğim performansı alamadığımdan ve zamansızlıktan wordpressi blogger'a taşıdım. Blogger'a taşımadan önceki son görüntlemeler aşağıda. 2. Ayda 2.3 K görüntülenme iyiydi fakat yeterli değildi.
- 5 Şubat 2022 tarihinde tamamen yönlendirmeler tamamlandı, iyigelen.net domaini yeni domain olan iyigelen1.blogspot.com domainine taşıdım. Screaming frog üzerinden teknik SEO sorularını tespit edip, hızlıca düzenledim, schema yapısını entegre ettim. Taşıdığım makaleleri semrush üzerinden kelime analizi yaparak content optimizasyonu gerçekleştirdim.
- 15 Mart 2022 tarihinde siteyi blogspota taşıyalı bir ay olmuştu ve sıfırdan açılan bir search console hesabında birinci ayda 4K impression almıştım ve 10 makale daha girdim ve totalde 120 makale oldu. Bu site SEO alanında bana çok şey öğretti ve güzel tecrübe kazandırıyor diyebilirim. Blogspot domainin birinci ay verileri:
- 5 Nisan 2022 tarihinde blogspotun ikinci ayı tamamladık. 19 makale girmiştim, bu makalelerin 4'ünü eskilerden alıp düzenlemeden kendim yazdım ve bu makalelerin hepsi ilk sayfaya oturdu, content konusunda da geliştiğimi düşünüyorum. Ayrıca bu ay içerisinde 4 keywordde Featured snippet kazanıp 0. sıraya oturduk. Sitede totalde 139 Makale var. Daha 2. ayda güzel performans elde ediyoruz. Blogspot domainin ikinci ay verileri :
- 5 Mayıs 20222 Nisanı da tamamladık.
- 5 tane makale girdim, makaleleri keyword golden ratio odaklı yazdım. Şuanlık hasata bırakmış haldeyim ve geçtiğimiz aya göre çok güzel yükseldi. Ayrıca adsense başvurusu yaptım ve kabul edildi. Sakız parası çıktı 🥳
5 Haziran 2022 Güncelleme:
Siteye hiç bir makale girmedim dokunmadım da, ama yaptığım çıkarım şu, bu bakar mesaiyi blogger değilde wordpress üzerinde harcasam daha fazla verim alırdım. 142 makaleden alınan performans çok üzücü. O yüzden siteyi artık kendi haline bırakıyorum. İleride çok iyi bir peak yakalarsa tekrardan konuyu iletirim. Başka hikayelerde görüşmek üzere
Her ay bu sitede yaptığım çalışmaları buraya yazıp burayı güncelleyeceğim. bu hikayeyi aynı zamanda twitter'dan da paylaşıyorum, dilerseniz tugaycanaslan hesabım üzerinden okuyabilirsiniz.Ayrıca performance marketing alanında yaptığım çalışmaları da takip etmek istiyorsanız,
linkedin üzerinden bağlantı kurabiliriz.