Bireysel ahlakınızda size karşıt bir görüş ile geldiklerinde saldırgan bir tavır takındığınızı görüyorum bunu nasıl çözebiliriz mesela. Çünkü bu size göre doğru diğer taraf yanlış sizi ciddiye almıyorum deyip dalga geçiyorsunuz
görüş ve propaganda aynı şey değildir. size karşı herhangi bir saldırgan durumumu sezdiniz mi? sadece, hak edene hak ettiği muamele gösterilir. düzgün üslup ile aklı mantığı başında konuşanlara saygım her daim var. geri kalanına saygı gösterme zorunluluğum olduğunu sanmıyorum, önemsemez geçerim.
Bireysel ahlak sorununu ele aldınız ve kendi ahlak anlayışı ile bir çözüm buldunuz. Bu düşüncenin tam tersi olan bir insanda kendi ahlak düzenini kurdu. İyiyi kötüyü nasıl belirliyorsunuz. Sana göre iyi ahlak muhtaç birine yardım etmek olduğunu varsayalım başkasına göre iyi ahlak zengine yardım etmek olduğunda ortaya çıkan sorunları nasıl çözeceğiz. Olay sadece birine zarar vermek iyilik yapmak değil karşıtlık olan her şeyde bölünmeler olacak zulümler baş gösterecek bana bunu açıklamanjzı bekliyorum.
sorunların çözümü diyalogdan ve "faydadan" geçer. görüşler sabit fikirli olmayıp tartışılmaya açılabildiğinde, bu tartışma ortamı doğru sonuca yaklaştırır. insanlar tartışmaz ve yalnızca kendi doğrusunu dikte etmeye çalışır, propagandasını güderse burada çatışmalar her daim sürer.