the_jokers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sizi ciddiye bile almıyorum

"İki meydan muharebesine giren ve zaferle sağ olarak dönen kişilere, savaşta üstün başarılar gösteren komutanlara mareşal rütbesi verilmektedir. Bu kişiler deniz, kara, hava, uzay veya siber alanlarında görev yapabilir."
Bu tarz konulara hiç yazmam ama sizin mesajlarınıza kayıtsız kalamadım. Sizin aldığınız kaynaktan doğru kısmını ileteyim, aynı sayfanın biraz altında.

Mareşal - Bu rütbe en yüksek askerî rütbe olmakla beraber diğer rütbelerden önemli bir farkı kıdem ve bekleme ile kazanılamamasıdır. Bu rütbe savaşta üstün yararlılıkları görülen ve en az Orgeneral ya da Oramiral rütbesine sahip subaylara TBMM tarafından ilgili kanuna dayanarak verilir.

Her ne olursa olsun ikiside özel, önemli ve saygıyı hakeden rütbelerdir birini aşağılamak veya birini yukarı çıkarmanın hiçbir mantığı yok karşılaştırılabilecek terimler değildir. Bir sonraki bir öncekine saygı göstermelidir.
Ülkeden ülkeye değişse de ''başkan'' yeterliliğine bakmaksızın bir çok ülkede savaş durumunda başkomutan oluyor, bir çok ülkede başkanlık halkın seçimiyle kazanılır, halkın seçimiyle orgeneral,oramiral veya mareşal olamazsınız. Sizin yaptığınız kıyaslamayı anlıyorum ama hiç gerek olmayan bir topa girmişsiniz.