bir tarikatçının anlatacağı insanlık masallarını dinleme ihtiyacım yok. teşekkürler. ben bu kafayla devam, evet.
ben, her çocuğun boş bir beyaz levha olarak dünyaya geldiğini düşünürüm. bu çocuğa verdiğin ne ise, büyük oranda bu şekilde gelişir yarınları. veya karşılaştığı farklı bir deneyim, karakterini daha farklı bir yöne çevirebilir. ancak temelde, çocukla ilgilenmeyi ele alarak işe başlayabiliriz.
çözüm için önce sağlıklı aile düzenleri kurulması gerekir. sağlıklı ailelerden, sağlıklı çocuklar yetişme ihtimali çok daha yüksektir çünkü. aile içi şiddet, parasızlık, borç harç, ilgisizlik ortamında yetişen çocukların psikolojik ve fizyolojik sorunlar içinde büyümesi ve buna bağlı olarak yarınlarında başka insanlara tehdit unsuru olması olasıdır. haliyle, çözülmesi gereken en temel konu, sağlıklı aile düzeni nasıl tesis edilir? sorusunun yanıtı.
bunun cevabı önce siyasette başlar. çünkü siyaset, yönetenler, halkı ister vezir yapar ister rezil. örneğin gerçekten çok güzel bir vatanımız var. düne kadar tarım ülkesi diye aklımıza kazınmış topraklarımız bugün her şeyini ithal eder durumda. bunun temel sebebi nedir? siyasi erk. siyasi erk'in ülkeyi getirdiği nokta, aile yapılarının dengesine tesir eder. daha fazla yoksul aile, daha fazla aile içi şiddet, daha fazla sorunlu çocuklar ortaya çıkar. bu da gelecekte daha kaotik bi ortam oluşturur. haliyle, önce siyaset düzeni ülkeyi refaha kavuşturma odaklı hareket etmeli. bu her ülke için geçerli. kimse kendi vatandaşını başka milletlerin uşağı haline getirmemeli, sen burada 10 ay çalışırken 1 haftalık tatil paranı anca çıkarıyorsun, yabancı 10 gün çalışıp 1 ay tatil yapabiliyor topraklarında. böyle bir düzen içinde sağlıklı insan yetişmesi, gelişmesi zordur. bu yüzden önce siyasi sorunların çözülmesi gerekir. ardından eğitime yoğunlaşılır, özellikle aile eğitimi. aile bireyleri ayda en az 2 kez, uzmanlar tarafından eğitime tabi tutulup çocukla iletişim konusunda yetiştirilmelidir. ayrıca bu aile fertlerinin yaşam koşulları da iyileştirilmeli, çocuklarına vakit ayırabilecekleri seviyede tutulmalıdırlar. bunlar çok uzun ve siyasi konular, haliyle bizim konumuzu aşar ve konunun aslında kopartır. ama dediğim gibi, sorunun temelinde önce siyaset, sonra aile yapısı sonra refah düzeyi gelir. tüm bunlar düzgün işletilirse, çocuk daha sağlıklı ortamda yetişir daha faydalı birey haline gelir. eskiden 100 çocuktan 20 tanesi sorunluysa bu sayı 2-3 e düşer. o da ilaç tedavileri vb. konularla çözülmeye çalışılır.