Merhaba arkadaşlar, kendimi bildim bileli gelirimi yükseltmek için sermaye biriktirmeye çalışıyorum, kendim için hep hedefim her geçen yıl daha yüksek gelirdi, ama bu parayı sevdiğim veya ihtiyacım olduğundan değil sadece bir oyunda başarılı olmak gibi benim için bir başarının ölçütü.
Şuan okulum olduğundan dolayı tam zamanlı çalışamıyorum ve henüz nitelikli bir iş sahibi değilim yani bir günde 400-500 lira kazanamıyorum. Sonuç olarak aylık biriktirebildiğim tutar çok ufak olduğundan dolayı bunun gelire dönüşmesi çok yavaş oluyor.
Şimdi ben iktisat okuyorum ve sermaye biriktirebilmek için bankacılığı seçicem çünkü kazançları biraz daha yüksek. Fakat şöyle bir sorun var, ben bankacılık yapıp kendi projelerimi finanse ederken şöyle bir durum olacak, mesela kredi çekeceğim, gelir zaten 8-10 k arası olacağı için ( çift maaş, ikramiye ve yabancı dil tazminatı ile) bankadan çok rahat kredi alıp projelerimi finanse edebileceğim
Mesela benim şuanki gelirimle 100k biriktirmem imkansız, yıllık 6-8k arası para biriktirebiliyorum, sonuç olarak benim bu tüm çabalarım çok yersiz ve saçma geliyor, para biriktirme ve kredi olanağım yok.
Fakat içimde her daim yanan bir alev var ve bunu bir türlü söndüremiyorum yani iş yapma ve geliri yükseltme hedefi açısından. Var mı bir tavsiyeniz? Parasız iş mi yapmaya çalışayım, yoksa başka ne yapabilirim? Kısa sürede nitelikli bir iş sahibi olabilir miyim, mesela part time çalışıp 4-5 k kazanabilir miyim?
Tavsiyeleriniz için teşekkürler!!