Selam arkadaşlar, benim favorim Python ve bu dili kullanlar için ufakta olsa bilgi verecek bir makale okudum ve bunu Python, u kullananlar veya merak edenlerin işine yarar diye düşünüyorum.
Makaleyi aynen yayınlıcam ve en aşağıya link te bırakıcam, Python ve SEO otomasyonu sayesinde site haritaları içerisinde milyonlarca URL'yi denetlemek mümkün.
Not: Google üzerinden çevirdim.
Site haritası denetimi, site haritası dosyalarınızdaki URL'ler ve etiketler için sözdizimi, taranabilirlik ve dizin oluşturma denetimlerini içerir.
Bir site haritası dosyası, son değişiklik tarihi, URL'nin önceliği, URL'deki resimler, videolar ve URL'nin diğer dil alternatifleri ve değişiklik sıklığı ile ilgili daha fazla bilgi içeren dizine eklenecek URL'leri içerir.
Site haritası dizin dosyaları, tek bir site haritası en üstte yalnızca 50.000 URL içerebilse bile milyonlarca URL içerebilir.
Daha iyi dizine ekleme ve tarama için bu URL'leri denetlemek zaman alabilir.
Ancak Python ve SEO otomasyonu sayesinde site haritaları içerisinde milyonlarca URL'yi denetlemek mümkün.
Şu yöne rotayı ayarla:
Python ile Site Haritası Denetimi Yapmak İçin Neye İhtiyacınız Var?
Site Haritasında Hangi URL'ler Olmalı?
Sağlıklı Bir XML Site Haritası Dosyasının Faydaları Nelerdir?
Python ile SEO İçin 16 Adımlı Site Haritası Denetimi
Çözüm
Python ile Site Haritası Denetimi Yapmak İçin Neye İhtiyacınız Var?
Python Site Haritası Denetim sürecini anlamak için şunlara ihtiyacınız olacak:
Teknik SEO ve site haritası XML dosyalarının temel bir anlayışı.
Python ve site haritası XML sözdizimi hakkında çalışma bilgisi .
Python Kitaplıkları , Pandalar, Advertools, LXML, İstekler ve XPath Seçicilerle çalışma yeteneği .
Site Haritasında Hangi URL'ler Olmalı?
Sağlıklı bir site haritası XML site haritası dosyası aşağıdaki kriterleri içermelidir:
Tüm URL'lerin 200 Durum Kodu olmalıdır.
Tüm URL'ler kendi kendine standart olmalıdır.
URL'ler dizine eklenmeye ve taranmaya açık olmalıdır.
URL'ler yinelenmemelidir.
URL'ler yumuşak 404'ler olmamalıdır.
Site haritasının uygun bir XML sözdizimine sahip olması gerekir.
Site haritasındaki URL'ler, Açık Grafik ve Twitter Kartı URL'leriyle uyumlu bir kurala sahip olmalıdır.
Site haritasının 50.000'den az URL'si ve 50 MB boyutunda olması gerekir.
kaynak