En az 3-4 yıldır ev gecindirmeyen kişiler bu durumu farketmeyecektir. Evet öğrenci olmak zor, evet bekar olup sosyal hayatı yaşamaya çalışmak, kendine biseyler katmak belki seyahat etmek zor. Ama ev gecindirme sorumluluğu çok başka bir durum haline geldi. Arkadaşlar birasiydi etiydi sebzesi meyvesi fazlasıyla 3-4 yıl evvelinde aylık 1000-1500 lira market alışverişini tamamlıyordum. Şimdi haftalık buna döndü. Eski kiracıyım, ev sahibi çık derse veya fiyat artışı yapmak isterse ne yaparım bilmiyorum. Bağkur yatırıyorum, %50 zam geldi. Çocuk yok. 2 kişiyiz. Çok şükür gelir var ama gideri görüyorum. Ağzım acik kaliyor. Çevremde ekonomi siyaset konuşmaktan psikolojim bozuldu. İnsanlar gülmüyor, hep tartışıyor. Bahar geldi ama kış hep üzerimizde kalacak gibi. Herşeyden tasarruf ediyoruz. 28 yaşındayım. Ömrümün 20-30 yaş aralığı para yetiştirmeye, tasarruf etmeye çalışmakla geçti. Hayal kurmayı falan bıraktık artık. Ev alma hayalim vardı. Ev parasını tam toparladım, sonra bı baktım x4 yapmam lazım. Gitmek istiyorum bu ülkeden. Gidemiyorum. Kalmak istiyorum, kalamiyorum.