1- Avrupa, amerika pahalı diyorsunuz. Tam
olarak ne pahalı? O ülkelerden birinin vatandaşı ev, araba, tatil için kaç gün veya kaç ay çalışmalı? Aynı etkinlik ve mal için Türk vatandaşı ne kadar çalışmalı?
2- Yeni nesil tembel değil. Sadece kimseye eyvallahı yok 4250 lira maaş verip köle çalıştırdığını sanan angut iş verenler elini yalamaya devam etsin. Bknz: Yeni mezun mühendislere 5000-6000 maaş teklif ediliyor.
3- Bu ülkede başkanlık sistemi yok mu? Bir gece kararnameyle ona buna zam, şu bu sistemlerde değişiklik vs vs yapan ben miyim? Kime soracağım bu sorunu? 20 senedir ben mi yönetiyorum memleketi? Cumhuriyet tarihinin %20si
4- Çık sokağa bak sağına soluna yüzü gülen mutlu insan var mı? Memlekette dışarıda bir kahve içmek lüks oldu
1- Avrupa, amerika pahalı diyorsunuz. Tam
olarak ne pahalı? O ülkelerden birinin vatandaşı ev, araba, tatil için kaç gün veya kaç ay çalışmalı? Aynı etkinlik ve mal için Türk vatandaşı ne kadar çalışmalı?
Güzel mantık, bu mantığına göre avrupada yaşayan biri sadece bir kaç ayda malikane saray da alabilir. Ki avrupada bu gelenektir. Her aile saraylarda yaşıyor bi kaç ay sonra
2- Yeni nesil tembel değil. Sadece kimseye eyvallahı yok 4250 lira maaş verip köle çalıştırdığını sanan angut iş verenler elini yalamaya devam etsin. Bknz: Yeni mezun mühendislere 5000-6000 maaş teklif ediliyor.
Sakin sakin, burada yine kabahatli biz oluyoruz işte. İşverenlere söyliceksin bunu, bana değil. Ben işveren değilim, aksine ben de çalışanım.
3- Bu ülkede başkanlık sistemi yok mu? Bir gece kararnameyle ona buna zam, şu bu sistemlerde değişiklik vs vs yapan ben miyim? Kime soracağım bu sorunu? 20 senedir ben mi yönetiyorum memleketi? Cumhuriyet tarihinin %20si
Bunlar fazlasıyla siyasi meseleler, bnen siyaset konuşmayı sevmem. Neden biliyor musun? Siyaset sadece ikimizi birbirimize düşürür. Şu an sen bak bana karşı hararetlendin çünkü işi siyasswte vuruyorsun. Yapmayın böyle şeyler. En büyük yanlışımız zam mam değil, kardeşlik , saygı. ;Bunlar eksik. Saygı kardeşlik olmadıktan sonra ülkenin başına avrupadan bi başbakan getirsen bile boş.
4- Çık sokağa bak sağına soluna yüzü gülen mutlu insan var mı? Memlekette dışarıda bir kahve içmek lüks oldu
Ben her gün belki de senden fazla gençlerin insanların içindeyim. Her gün üniversiteye gidiyorum. Starbuckslara falan bakıyorum gayet dolu, hani boş olsa diycem ki haklısın. Bak bana taraflıymışım muamelesi yapma , ben her iki kesimi de eleştiriyorum. Ama alım gücü her şeye rağmen var. Mazot olmuş 22 lira, ama trafik azalmıyor. Ben laf yapm am gördüklerimi söylerim. Aracım var. Her gün araçla giderim. Trafik azalması gerekirken artıyor.
SONUÇ : Bana katılmayabilirsin, bak ben görüşlerine tamamen saygılıyım. Fikirlerine saygılıyım. Sen de bi zahmet fikirlerime anlayışlı ol. Bak katıl demiyorum. Karşılıklı saygımızı bozmayalım. Ülke kötü durumda evet. E napalım. Ülke kötü durumda diye kavga mı edelim. Hiç doğru değil