Son zamanlarda ezber kalıplar türedi. Sizin için şahsen söylemiyorum, ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Yağ 200 lira oldu, mazot 20 lira oldu, dolar uçuyor, cebindeki telefonu çıkart, herkesin altında evinde araba ev, falan flan işte. Dikkat ettiyseniz her iki tarafın cümlelerini de kullandım. Her iki tarafta abartıyor çünkü. Herkeste ev araba yok, ama açlıktan ölen de yok. Bunlar sadece yaygınlaşmış cümleler. Adam diyor ki "açız la açız", eline bakıyorsun araba anahtarı tutuyor. Arabası olan nasıl aç oluyor. Ya da başkası yine diyor ki "insanlar açlıktan ölüyor". Sen de soruyorsun "sen açmısın". Yok hayır diyor, ama herkes "(ben hsariç) aç aç diyor Evet herşey çok pahalı, sadece kiralar değil. Her şey ama HERŞEY pahalı. Fakat bazı kesimler sanıyor ki bi tek bizim ülke pahalılık yaşıyor. Hayır. Tabi ki hayır. Avrupa ülkeleri Amerika vs. de benzer durumlar yaşamakta. Global bi pahalılık var. Tabi işin içinde siyasi şeyler de var ama o konulara girip siyaset yapmak da istemem. Kıksacası dostlar, ülkemizde açlıktan ölen kimse yok. Ama asgari ücret alıp rahat yaşayan da yok. Ve tüm bunları tek bi adama mal etmek çok acımasızca bence. Eğer ortada kabahatli birileri varsa o da bizleriz. Herkes elini taşın altına koymalı. Ben 40 yaşındayım. Şimdiki öğrenciler gençler çok tembeller genel anlamda. Kusura b akmayın gerçekten öyle. Şimdi iş arayanlar istiyor ki , masada oturayım, fiziksel anlamda yorulmayayım, rahat bi iş olsun Kusura bakmayın hayat bu kadar kolay değil. Böyle kolay da olmamalı. Çünkü hayat çalışan insana güzeldir. Çalışmayana hayat zindan gibi gelir ve klasikleşmiş "herkes acından ölüyor" dedirtir.