Yöntemim adı: Kendi açtığı kuyuya düşürmek ( Tersine Mühendislik)
Şimdi arama sonuçlarında son yıllarda sağlıkla ilgili hep kurumsal hastanelerin blogları çıkıyor, daha önceden toplum baskısından google böyle bir karar almıştı.
Şimdi bu kararı kendi lehimize çevireceğiz, tek yapmamız gereken duyar kasacak, toplum baskısı oluşturacak bir konu bulmamız lazım, konuyu bulduk varsayıyorum.
Şimdi yapmamız gereken şey çok basit, öncelikle ilk 10 sayfadaki 100 hastaneye kurumsal yolla ulaşıp bulduğumuz konudan bahsediyoruz, işin en kolay tarafı bu zaten kurumsal firmalar korkak olur, bu arada sosyal medyayı da arkamıza alıyoruz ve google tarafına eğer bunu bunu yapmazsanız sağlıkla ilgili tüm kurumsal siteler bir haftalığına offline olacak ve haliyle milyonlarca kullanıcı yandexe kaçacak, işte açık bu, şimdi sakın demeyin google sonraki 10. sayfadaki siteleri çıkarır diye, bunu da yapamaz çünkü sağlıkla ilgili kurumsal hastane ya da doktor olduğu ispatlanmamış siteleri göstermesi yasak.
Bir örnek yapalım hemen: Konumuz ülkemizdeki haber sitelerinin spam yapması olsun, kabaca geçiyorum hemen, bu kurumsal hastanelere twitter ve diğer mecralardan "ülkemizde haber alma özgürlüğü engelleniyor, bu sorunu siz çözebilirsiniz, lütfen şu tarihte blog kısmınızı offline yapın ve destek olun"
Google tarafına da " Eğer spam işi çözülmezse siz kaybedeceksiniz, artık google bana sağlıkla ilgili düzgün sonuç vermiyor çünkü " deyip google'u dize getiriyoruz.
Konuya vakıf olanlar zaten anladı, makara tayfası her zaman ki gibi ön sıralarda yerini almış.