Güzel ve benimde merak ettiğim bir soru bu.
Henüz bir kanalım yok ama çok güzel ve Türkiye için özgün sayılabilecek yabancı dillerde tutan umut veren bir konseptim var ve sürekli ileriye dönük bilgiler ediniyorum böyle tutacağına kesin inanıyormuşum gibi
Benim bu konuda bir tahmin - yorumum var. Reklam verenlerin temel amacı en ucuz fiyata en çok etkileşime girebileceği kitleye ulaşmak olacaktır. Şimdi sizin kanalınıza reklam vermek istiyorsa muhtemelen zaten etkileşime girmek istediği kitleyi bulmuş demektir, geriye kalanda sadece fiyatı... Bunu tahmin etmenin yolu da sanırım bence adwords tekliflerindeki miktardan geçiyor. Zira Adwords e harcanan para bence reklamı tam hedef kitleye ulaştırabilecektir, tonla detaylı ayarı var bunun. Bunlar işin basit kısmı, diğer kısmında ise ünlüyseniz ve size güvenen bir kitle varsa muhtemelen sırf size olan sevgisi ve popülerliğinden sözünüze ve reklamınıza güvenip o ürünü alacaktır. Ancak bu son yazdığım çok ünlü olan insanlarda geçerli olduğu için burada pek böyle bir ünlü birinin olduğunu zannetmiyorum

Varsa da zaten kendi yardımcıları vb. vardır.
Özetle tavsiyem ve ben olsam yapacağım şey şu olurdu: Adwords de inceleme yapamasam bile kanalımda izlenilen videoların ortalama izlenim, ortalama tık başına getirdiği kesintisiz net gelirine bakar ve reklam verenden bunun %40 yada %30 unı talep ederdim. Çünkü zaten youtube tüm gelirinizin yüzde %50 sini alıyor, ondan sonra da bir %15-20 arasıda vergi olarak elinizden çıkıyor. Örnek verecek olursam kanalımın ortalama BGBG si 9TL ise ben BGBG 3TL ortalaması alır ve tahminen videonun izleneceği rakama göre kafamda bir rakam belirler + olarak sponsorluk videosuna verdiğim emeğe göre bir rakam daha ekleyerek sunardım. Eh sonuçta bir tane videonda biraz bizden bahset var, sana ürün gönderelim kullan yorumla var ve bize özel bir şeyler yap demek var.