Dışarıya tekrar bakın hocam, çöplerden karton toplayan, soğuktan donmamak için ateş yakarak ısınmaya çalışan, yetimhanede aile sıcaklığını hissedemeden büyüyen , otobüse binebilmek için başkasından yardım alan tekerlekli sandalyedeki , SMA hastası evladı yaşasın diye sabah akşam azimli bir şekilde yardım toplayan , pazardan geçerken çocuğunun canı meyve çekmesin alamam diye düşünüp çocuğunun gözünü kapatan ve onlarcasını gördüğünüzde hayatın sadece sizin için bu şekilde olmadığını farkedersiniz . Instagramda herkes kendini iyi lanse eder , ağlarken/üzülürken/sinirliyken fotoğraf/video paylaşan pek kimse olmaz , hazırlanıp süslenip fotoğraf/video çekip yüklerler ve siz de onları gördüğünüz için herkesin hayatı dört dörtlük zannedersiniz .
Kendinizi başkasıyla kıyaslamayın hocam . Hayata daha pozitif bakın hocam .
Hocam kendinizi kıyaslamayın derken kıyaslama yapıyorsunuz ben kendi hayatımdan hoşnutum bu olanların aksine mükemmel şekilde yaşayan kişilerde var ben neden bu mertebeye ulaşamıyorum benim neyim eksik yanlışı nerde yapıyorum ne yapmam gerekiyor hangi yolları izlemem gerekiyor benimle aynı dueumu yaşamış olan varsa bu durumdan nasıl çıktığını öğrenmek istiyorum.