teknik analizde şu tespit doğru 2 ihtimal var ya aşağı ya yukarı ve birisini diyen kazanır.
şu kısım yanlış çizgilerle para kazanılmıyor.
şöyle düşünelim
siz yatırımcısınız x dolar yatırdınız kime göre neye göre ? tesadüfleri bekle ihtimalleri bekle ki pozitif olabilesin ya daha çok kaybedersin ya daha çok kazanırsın evet 2 ihtimal var ya düşer ya çıkar . ancak paradan kıymetli olan süre bu durumda göz ardındadır.
teknik analizde 2 sonuç da bellidir ya düşer ya çıkar ancak en büyük katkısı zaman da bellidir. 1 günlük bir grafikte düzeltmeye gitmişse 24. saatin sonunda yatırımın beklemesi ya da satılması gerektiği net şekilde ortadadır.
teknik analiz yanılmaz, analizi yapan yanılmıştır ve normal yatırımcıya göre teknik yatırımcı her zaman çok büyük kardadır.
Büyük ölçüde haklısınız hocam, ben sadece çizgilerle para kazanılmadığını söyledim, teknik analizin bir hikaye olduğunu vs ima etmedim, sadece bir şeyi teknik analiz bazında değil A'dan Z'ye proje, geçmiş etc. mantıksal olarakta analiz edilip yatırım yapılır, teknik analizlede bunlar pekiştirilir ama sonuç hiç değişmez sadece çizgiler hiç bir zaman yeterli değildir.