BU KONUDA yükseliş trendine tekrar giriş yaptığımızdan bahsederek siyah renkteki çizgiye dikkat çekmiştim. Ki, trend üzerinde başarılı bir şekilde tutunduğu bir hafta geçirerek güven verdi.
Ki sonrasında da bir çok altcoinde çok güzel yükseliş hareketleri gördük.

Şimdi durum ne?
Resim-1'de görebileceğimiz gibi: Düşüş hareketinin adının düzeltme olduğuna inanıyorum. Aynı şekilde, siyah renkteki trend çizgimin altına mum kapanışı yapmaz ise temiz bir düzeltme olacak ve devamında yükseliş trendine kaldığı yerden devam edecek diye düşünüyorum. Tabii bu kendi fikrimdir.

İki çizgi çekilerek milyoner olunmaz
Evet güzelim, haklısın. Fakat bu çizgiler trend değişimlerini gösterir ve şahsi düşüncem; alım için en doğru yerler trend değişim noktalarıdır. Bu yöntemle uzun zamandır yatırımlarımda güzel sonuçlar alıyorum.

Madem öyle, neden düşerken grafik paylaşmıyorsunuz?
Cevabı resim-2'de. Kırmızı ve mavi çizgilerim trend kırılımlarını gösteriyordu. Kırmızı kırılımında hacim yoktu, mavi kırılımında ise ana trendin altında kaldığımız için bana pek güven vermemişti.

Bu siyah çizginin güvenilirliğinden emin miyim?
Evet, çok eminim. Resim-3'te siyah çizginin 2020 yılından beri geldiğini ve 2 yıldan uzun süren yükseliş hareketini taşıdığını görebiliriz.

Kripto paralar çok volatil olduklarından sadece teknik değil, temel analize de dikkat etmek gerektiğinin farkında olmalıyız. (YTD)

Konu altından teknik analiz ile ilgili fikri olan arkadaşlarımızın yorumlarını görmek isterim.