tiptu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yaklaşık 10 site fikrim var, yani benim kar edebilmem için tahminini en az ne kadar kazanmam lazım bu sitelerden, bağkur ssk vs sağlık sigortaları zorunlu değilse yapmam, muhasebe işlerimi de kendim görürüm.
Öncelikle muhasebe işinizi kendiniz göremezsiniz bunu kafanızdan silin. sigortalardan sadece Bağkur zorunlu Firma kurmaya karar verdiğiniz noktada bir mali müşavir ile çalışmak zorundasınız.Bununda hizmet karşılığı bir yansıması elbetteki olacak Sabit maliyet denen kavramı öncelikle iyi kavramalısınız. Yani kazan yada kazanma firmalaştığın noktada sadece maliye ve muhasebesel süreç için aylık ortalama 500-600 tl bir maliyetin olucak. Hesabını buna göre yapman lazım
yani sen şimdi benden veya bizden şu kadar kazanmalısın gibi bir cevap bekliyorsun. Ancak 20 sitede olsa tanıtım reklam seo çalışması sunucu masrafları vs vs gibi süreçler olmadan zaten tanıtamaz dolayısıyla kazanamazsın. bir maliyet analizi yapman lazım bunu kendinde kalem kağıt üstünde yapabilirsin. maliye ve muhasebe süreçleri için aylık 600 tl yazmakla başlayabilirsin. yani ayda 10 bin tl kazansan cebine 8-9 bin tl kalır 3 bin tl kazanırsan 1-2 arası bişey kalır. Bununda genç girişimci değilsen yüzde 15 vergi yansıması olur. kdv yi katarsak işin içine fatura keseceğin zaman faturayı bedel+kdv şeklinde kesmen lazım ve kdv tutarını kenara ayırman lazım o senin paran değil çünkü..
kısacası sen önce işine odaklan dostum ayda 1 kazan 3 bin kazan 5 bin kazan kazancın bir üst sınırı yok ne diyor napolyon abi "ne kadar iş o kadar para"
yani bunlar firmalaşma aşamasında telefonda yada yüzyüze konuşulması gereken konular dostum. şimdi bunları yazdık çizdik ama illa fikirler değişecek, sen öncelikle fikirden bir adım öteye geç ondan sonra ne soracaksan konuşalım