Selamlar. Sorularının çok değişken olmasının sebebi piyasadaki dalgalanmalar ve 2.0 gerçeği. Yıllardır kazılamayacak deniyor, Açıklamaya göre max 2022 şubat ayında 2.0'a geçiş yapacağız demişlerdi. En son şimdi hazirana attılar, bazı testlerde sorun olduğu gerçeği ile büyük ihtimalle haziranda da geçilemeyecek.

Aktif olarak 6 ocak 2021 tarihinden beri mining yapıyorum. İlk sistemim 6 adet rx580'di Toplam hash 185.6mh'tı. 22bin TL'ye mal olmuştu o zaman için. 6 ayda amorti ettim, sonrasında kazançları borçlarıma yatırdım bir yandan da ekran kartı eklemeye devam ettim.
Şuan 391.5MH güçte bir sistemim var 12 karttan oluşan.
Ev elektriği ile birlikte en son gelen fatura 2.200TL Elektriği çıkınca yaklaşık 4.000 - 5.000 arası bir meblağ bırakıyor. Bereket versin.
Aylık kazançların en çok düştüğü zamanlarda bile ayda 5.000TL üzerinde kazandım. Kazançların yüksek olduğu dönemde de rekor gelirim 11.000 civarlarındaydı.

Bu işe girilir mi?

Borç para ile girilmez.
Kredi çekeyim, taksitlerini ödesin sonra gelir getirmeye başlar denilerek girilmez. (Ben bu şekilde girdim ilk sistemimi 22bintl kredi çekerek kurdum. Fakat benim zamanımda risk bu kadar fazla değildi. İnsanlar bu işe bu kadar ilgili değildi.)

Boşta paranız varsa, riske edebileceğiniz tutarlarda girilebilir. Tabii ki takdir sizin. Risksiz kazanç olmaz hiçbir şekilde ama duygusal düşünüp mining cihazlarına aşık olmayın. Mantık çerçevesinde riske edebileceğiniz tutarda girebilirsiniz.

NOT: "2.0 gelince mining bitecek" diyenler olacaktır. Mining bitmiyor. Sadece Ethereum madenciliği yapılamayacak. Ethereum dışında milyon tane coin var. Çoğununda araştırmasını yapabilirsiniz. ETH dışındaki diğer coinlerin şuan vadettiği gelirler düşük olabilir, Fakat ETH bu piyasadan çekildikten sonra bir değil birden fazla coinin eth'nin verdiği seviyede gelir verip rekabetleşmesini beklemek çok yanlış olmaz.
NOT2: Önerim sistemi kurmaya karar verirseniz eğer nvidia ve 8gb'lik kartlar ile kurmanızı öneririm.
Sebepleri;
-NVIDIA madencilik alanında daha fazla coin çeşidinin madenciliğini yapmanıza olanak tanıyor.
-Birkaç yıl sonra aynı eth'nin 4gb lik kartları devre dışı bıraktığı gibi ileride coinler 6gb'lik kartları devre dışı bırakıp min 8gb kart ile madencilik yapabilirsin şartını koşabilir. Örneğin ; Ravencoin minin 2025'ten sonra 4gb kartları desteklemeyecek.

Şuan bunlar geliyor aklıma sorularına istinaden.