Merhaba arkadaşlar, gerek forumda gerek youtube'da, gerek reel hayatta birçok kişi mining işlerinden konuşuyor ve sık sık "bu işin getirisi var" diye laflar duyuyorum. Merak edip bazı yerlerden ekran kartı , anakart , power gibi parçalara göz attım. Çok küçük bi sistem için bile şuan 30- 35K arası bi gider çıkıyor. Günümüz Türkiye'sinde geçinebilmek için $ kazanmak artık bir gereklilik. Bu yüzden bu işe girmeyi düşünüyorum ama ciddi masraflar gerektirdiği için bodoslama dalmak istemiyorum. Bu işi şuan ( 31.03.2022 itibari ile ) yapan ve gerçekten bilgi sahibi olanlar bizi aydınlata bilir mi? Amorti süresi , eth için en iyi ekran kartı , herkesin yaptığı gibi eth mi kazmalıyız ? daha iyi alternatif var mı? , youtube'da birçok kişi eth'nin ilerde kazım yapacağını durduracağını söylüyor bunun gerçeklik payı nedir ? gibi sorular aklımda takılmış durumda. Ama sorduğum çoğu kişiden farklı yanıtlar alıyorum. Bu yüzden buraya yazmak istedim.

Bu konuda eminim birçok kişi yatırım yapmak istiyor ancak detayları bilmediği için bu işe pek sıcak bakmıyor. Şuan minin yapanlar varsa bu işin artı ve eksilerini paylaşırsa bu işe girecek olanlara fayda sağlar diye düşünüyorum.