@Konfor; Backlink konusun da o kadar yanlış ilerleyişimiz var ki, görüyorum ve çok üzülüyorum. Bu hatalara bende düştüm yakın zaman da. Haber siteleri, A sitesi , B sitesi.... Böyle bir strateji mantığı yok.
Ben ne satıyorum ? Örnek, E-Pin satışı yapıyorum, o zaman gidip 10 tane büyük haber sitesinden tanıtım yazısı alacağıma, 1 tane " oyunlar " ile alakalı kaliteli ve iyi trafiğe sahip bir siteden tanıtım yazısı alsam çok daha değerli olacaktır.
Sitenin ilerlemesi konusunda şöyle bir yol haritası olmalı,
İç Seo dediğimiz kısımdan başlanmalı ve tamamen optimize ederek, hatalar eksikler giderilmeli. Eğer ki gerçekten sitem artık güçlü bir alt yapıya sahip diyebiliyorsanız, artık backlink tarafına geçmelisiniz.
Zaten içeriğinizle sıralamaya girersiniz, backlinkler ile yükselirsiniz. Bu mantığı kaçırıyor arkadaşlar. Backlink ile sıralamaya girilmez, bu doğru bir strateji olmayacaktır. Kaliteli hazırladıysan tüm sayfalarını kısa sürede örnek veriyorum, 2. sayfaya belki 3. sayfaya çok rekabet varsa 5. sayfaya gelirsin. İçeriğim kaliteli güzel sıralamada aldım şimdi ne yapacağım dediğin nokta da Backlink devreye giriyor.
Bunu şöyle düşünün, A sitesi de 100 üzerinden 95 puanlık bir makale yazdı. Sizde 95 puanlık bir makale yazdınız. Kimi çıkaracak Google ?
İtibarı olan siteyi çıkaracak, backlink eskisi kadar etkili değil diyenleri şimdi buraya alalım : ) Burada da doğru backlink yapısına sahip olan üste çıkar. Eğer burada da aynı kaliteye sahip iki site var ise 3. bir değerlendirmeye girersiniz.
1. Gün sizin makaleniz çıkar en üst sıraya, testiniz başlar, kullanıcılar sitenizden hemen çıkıyor mu ? Yoksa yazdığınız makale gerçekten verimli ve 2-3 dakika 5 dakika okuyor mu. Burada ki istatistiği kazanan oyunu öğrenmiş olur hocam : )