@Konfor; Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim birilerinin dikkate alıp yazması hoşuma gitti. Sorunuz konusunda benim düşüncem " Backlink " hiçbir zaman değerini kaybetmeyecektir. Evet eskiye göre bir pasta dağılımı yaptığımız da
  • %40 İçerik
  • %50 Backlink
  • %20 Hit kaynağı
Şeklinde bir değerlendirmesi olduğunu varsayabiliriz, fakat şuan için Backlink ile İçerik arasında bir çatışma var desek daha doğru olur. Fakat backlink konusunda benim tecrübelerim doğrultusunda içerik artık daha önemli. Fakat şuna eminim, 2014 yılında yaptığım çalışmalar da hiç bir şekilde siteye blog yazısı girmeme gerek kalmadan, " Yorum " , "Dizin" ve " Profil " backlinkleri ile siteyi ilk sıraya kadar getirtebiliyordum. Fakat bugün o tarihte çalışma yapılan sitelere baktığımda çok çok gerideler. Rakiplerini inceleyerek neden geride olduğunu araştırdığım da ortaya net olarak " içerik " farkı çıktı.

Güncel olarak bu pasta dağılımına örnek vermek gerekirse
  • %50 İçerik,
  • %35 Backlink,
  • %15 Hit kaynağı
Aslında Google benim görüşümce artık, istediği tek bir şey var. Doğru içerik girmemiz, bakın özgün demiyorum " Doğru " diyorum. Yani bir soru sorulduğunda doğru yanıtı kısa ve net bir şekilde verebilmemiz gerekiyor. Bunu anlamanın en basit olayı " Snippet " kavramı ortaya çıktı. Siteye bile girmeden, sanki site Google gibi sonucu kişiye söylüyor. Bu aslında hit kaybına da sebep oluyor. Fakat daha detaylı bilgi isteyen kullanıcı makale içerisine giriyor. Böylece çift taraflı bir kazanç oluyor. Bizim kazancımız 0. sırada olmamız tabi